Båtelektronikkprodusenten Garmin lanserte to nye serier med multifunksjonsskjermer, eller plottere, under årets storer båtutstyrsmesse METS i Amsterdam.

Oppfølgeren til de tidligere toppmodellene i 4000- og 5000-serien fra produsenten heter ikke spesielt overraskende nå 6000- og 7000-serien.

Se også: Her er årets båtgadget

Hovedskillet mellom de to går ut på at den minste kan betjenes med knapper mens den andre kan styres via skjermen. Disse overtar nå som toppmodeller i denne leiren.

Se også: Dette er den reneste Golfen.

Kjappere

Etter noen knappe minutter på standen fikk vi kjapt gå gjennom modellens demonstrasjonsprogram.

Produsenten lover ultrakjapp grafikk og sømløse overganger. Teknologien går ellers under navnet G Motion. De fire nye toppmodellene blir dermed GPSMap 6008 og 6012, 7012 og 7015.

Se også: Båtutstyret du vil ha.

Nyhet METS 09 Garmin 6012=

GPSMap 6012 © Produsent

Smakssak

Kjørt i benk virker begge toppmellene i alle fall kjappe, men de helt store endringene i forhold til tidligere modeller er vanskelig å se, menyene er for eksempel fortsatt identiske med det vi kjenner fra før.

Men det ser ut til å ha blitt en smakssak om du velger knapper eller trykkfølsom skjerm.

De norske prisene fra importøren Belanor AS er så langt ikke klare.

Nyhet METS 09 Garmin 7015=

Garmin GPSMap 7015 © Produsent

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!