Fleming Motor Yachts klinger litt dansk men båtbyggeren Tony Fleming har solid base på den amerikanske vestkysten. Det vil si, båtene blir bygget på et verft på Taiwan.

Se også: Vi prøvekjører Grand Banks East Bay 45 SX

Her snakker vi om båter i samme langturklasse som det vi finner fra Grand Banks og American Tug for å nevne noen typiske trawlere.

Men den store nyheten er at det nå er klart at det blir svenske Marstrand Yachts som skal forhandle Fleming her i Norden.

Fleming 55 Nyhet=

SALONG: Salongen om bord i Fleming 55 © Photo: J.Kelagopian - Chromie A.

200 solgte

Den minste på 55 fot, Fleming 55, rundet nylig 200 solgte, siden den ble introdusert i 1985. Prislappen på dagens utgave ligger på rundt 13 millioner kroner, man da blir vi forsikret om at den skal være godt rigget med det andre regner som ekstrautstyr.

Fleming 55 Nyhet=

KOMFORT: Grei plass på brua. © Photo: J.Kelagopian - Chromie A.

Få modeller

Det er ikke vanskelig å få oversikten med kun tre størrelser å velge i: I tilegg til 55-foteren kan du gå opp til 65 eller 75 fot. 65-foteren ble for øvrig presentert i fjor, så i denne sammenhengen snakker vi om en flunka ny modell.

Se også: Vi tester trawler på 62 fot

Fleming 55 Nyhet=

REDER: Klassisk rederlugar for eieren. © Photo: J.Kelagopian - Chromie A.

Hardcore crusing

Båtene skal være godt kjente for sine solide cruisingegenskaper. Det er stort sett depalsementsfart med to motorer som gjelder når de store distansen skal tilbakelegges. Men 55-foteren kan du for eksempel regen rundt 30 liter i timen, selv med to relativt store motorer.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!