I seg selv fungerer Navionics programvareløsing svært godt i felten, spesielt med tanke på den lave prisen. Den starter på 65 kroner for sjøkart Skandiavia Øst, inkludert Oslofjorden. Hele Norge, inkludert Svalbard koster 139 kroner. Mens Skagerrak inkludert Bornholm og Nord-Nederland koster 279 kroner.

Den er enkel å installere siden du kun trenger gratisprogrammet iTunes for å komme i gang - så sant du har telefonen fra før.

Når stasen er lagt inn, kan du i grunnen bare kaste loss. Det går kjapt å zoome og oppstartstiden er liten. Du får rask nødvendig navigeringsinformasjon om hvor du er og dybdeforhold, men trenger du kurs (COG) og fart over grunnen (SOG) presentert, må du inn i menyene.

Systemets svakhet ligger her mest i maskinvaren. Skjermen er ikke tilstrekkelig opplyst til at dette fungerer optimalt i dagslys. iPhone er heller ikke spesielt glad i sjøsprøyt, så her bør du nok ordne deg med skikkelig vanntett cover først .

Her kan du se en video fra YouTube som viser forrige versjon av Navionics for iPhone.

Tekniske data

  • Apple iPhone
  • Skjermstørrelse: 3,5-tommer, berøringssensitiv
  • Vanntett: Nei
  • Pris iPhone 3G fra én krone pluss abonnement, totalt rundt fem tusen.
  • Pris, kart 65 til 279 kroner
  • For mer informasjon: Navionics.com
=

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Apple
Pris 4700

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!