Kort sagt:

+ Stillegående


- Tung

- Forbruk

- Toppfart

Honda BF115 har etter hvert rukket å få 10 år på baken. Den har en 2,3-liters motor som stammer fra Honda Accord, og er med sine 225 kilo tyngst av testmotorene. Den har fire sylindre, fire ventiler pr. sylinder og overliggende kamaksel.

På fartsmålingene gjør Honda det svakest av motorene i denne testen. Med toppfart på 37,9 knop er den 3,4 knop langsommere enn den raskeste motoren. Heller ikke på forbruk er motoren i sitt ess. Snittforbruket i testen ligger på 0,92 liter per nautisk mil (l/Nm), noe som er blant det svakeste i klassen. Spesielt mye bruker den på eller nær toppfart.

I akselerasjonsøvelsen tar Honda igjen noe av det tapte, og er i snitt den tredje kvikkeste motoren. Her spiller nok godt dreiemoment som følge av stort sylindervolum en rolle.

Som vanlig gjør Honda det svært bra i støydelen av testen. Et snitt på 81 dBA i de syv måleområdene gjør at den er den mest stillegående av motorene, noe som er spesielt merkbart på toppfart og ved lav fart.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!