Det franske verftet Jeanneau viser frem sin nyeste og største båt på båtmessen i Düsseldorf, og vi har allerede vært om bord i den store turbåten.

Jeanneau har et stempel som folkebåt-merke, og mange har en oppfatning av at båtene deres virker masseproduserte med en finish som ikke er på høyde med de mest eksklusive i klassen.

Det kan man absolutt ikke si om Prestige 50, som har blitt bygget ved hjelp av avanserte støpeteknikker, noe som gjør at man får elegante løsninger samtidig som båten blir produksjonsvennlig.

På dekk finner man to sittegrupper med hvert sitt bruksområde. Sittegruppen lengst akter passer perfekt til å nyte et glass god vin, og når middagen er servert, tar man plass i sittegruppen lengst fremme, vis-à-vis førerplassen.

Førerposisjonen er oversiktlig, og man har godt utsyn både fremover og bakover.

Se alle våre båttester her.

Noen steder kan det allikevel virke som om design har gått foran ergonomi og brukervennlighet. Ett eksempel på dette er gasshåndtakene, som mange sannsynligvis vil synes sitter for langt fremme.

Under dekk finner man et sentralt rom med bysse og tilgang til de tre kabinene i båten. Kabinene er store, med den ekstra store eierlugaren plassert lengst akter. I tillegg er det fine toalett/dusjrom, med smart kabinett rundt dusjen.

Bavaria Deep Blue 46 er kanskje den tøffeste på messen.

Materialvalget i båten er lyst og gir i kombinasjon med den åpne løsningen en god romfølelse. Takhøyden er også god, og det er ikke noe problem å stå oppreist under dekk for selv storvokste personer. Planløsningen virker praktisk og brukervennlig.

Totalt sett gjør Jeanneau Prestige 50 et godt inntrykk, og fremstår som en trivelig og rommelig bobåt med nok boltreplass for hele familien.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!