Navico-merket Lowrance presenterte en helt nye serie med mindre kombiinstrument, eller multifunksjonsskjermer om du vil, under årets båtutstyrsmesse i Amsterdam. HDS er navnet, som står for High Definiton System.

Vi snakker om en oppgradering av tidligere instrumenter, hvor det er støtte for all Navionics-kartografi. Skjermen framstår skarp og lys i vanlig dagslys. Hvordan den oppfører seg i sterkt sollys, får vi eventuelt komme tilbake til i en test.

Sterkere

Takket være økt datakraft skal plotteren nå kunne håndtere kartdata mer elegant enn tidligere. Og med såkalt TurboView skal man kunne zoome inn og ut uten at hele stasen henger seg opp. Furuno lanserte en lignende løsning i fjor.

Les mer om Furunos løsning her:

Skjermene måler henholdsvis 5, 7, 8 og 10 tommer. Serien har innebygd GPS, og du kan også få med innebygd ekkoloddmodul. Alle enhetene skal være kompatible med nettverksstandarden NMEA 2000 (Ethernet) og har også støtte for Navicos nyeste bredbåndsradar.

Plotterne skal i tillegg også være vanntette.

Les mer om bredåndsradaren til Navico her.

HDS=

HDS © Produsent

Kommuniserer med motoren

Nevnte nettverksstandard innebærer at de fleste nye utenbordsmotorer kan levere fornuftig informasjon til disse instrumentene. På den måten reduseres behovet for instrumentering om bord.

Prisen kommer trolig til å starte på rundt 6000 kroner for den minste.

For mer informasjon: www.lowrance.com

For de spesielt interesserte anbefaler vi denne amerikanske bloggen for maritim elektronikk: www.panbo.com

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!