Norske Navico lanserte sitt splitter nye radarsystem under årets Marine Trade Show (Mets) i Amsterdam. Det dreier seg om en såkalt bredbåndsradar, og den skal stråle langt mindre og bruke mye mindre energi enn vanlige radarer.

I tillegg skal oppstartstiden være svært kort, noe som gjør den spesielt egnet om bord i seilbåter og andre mindre fritidsfartøy.

Teknologien skal etter det vi erfarer stamme fra militært radarutstyr.

Radaren passer til Navicos viktigste merker: Simrad, Lowrance og Northstar.

24 nm rekkevidde

Det loves en rekkevidde på opptil 24 nautisk mil, samt en langt høyere detaljrikdom enn i konvensjonelle systemer på kortere avstander.

Strålingen oppgis til å være mindre enn 1/2000 av det en vanlig radar sender ut, noe som i praksis betyr mindre stråling enn det mobilen din serverer deg i det daglige.

Les om konkurrenten Raymarines radarsystemer her

Systemet skal være tilgjengelig i hyllene til våren. Noen pris er ikke klar, men det ble sagt under pressekonferansen at den kommer til å ligge et sted mellom dagens 2 kW- og 4 kW-radarer.

- Etter mer enn fem år med mye utviklingsarbeid og testing, er det nå kjekt å endelig kunne få presentere dette radarsystemet, fortalte Navico-sjef Jens-Thomas Pietralla under messen.

For mer informasjon: www.navico.no

Les også:

Sikker innekos

Elegant mikro til båten

Breibåndsradar Navico=

Breibåndsradar Navico © Produsent

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!