Avon, Zodiac og Williams er bare noen av gummibåtprodusentene som har valgt å satse på vannjet-innstallasjon i flere av modellene sine. I hovedsak er det som joller til de store luksusbåtene disse båtene blir solgt, for dette er kostbare saker.

Les også:

Lyst på en RIB? Les vår guide til havets leketøy her

Test: Capelli 570 Tempest

Vil du ha noe å henge bak din nyinnkjøpte RIB? Her finner du vår test av vannleker

En RIB på drøye tre meter, med en 104 hk Weber vannjetmotor, har en pris på rundt 200 000 kroner. Ikke for alle lommebøker, med andre ord, men morsomt er det i alle fall, for topphastigheten på småtassene nærmer seg 50 knop.

Fordelen med vannjet er klar: Ingen propell der bak er mye tryggere når båten brukes til vannsport eller som landgangsfartøy. Og alle som har kjørt vannscooter vet dessuten at dette er morsomme leketøy.

Men ulempene er like klare: Det finnes ikke særlig mange servicemuligheter tilgjengelig hvis farkosten først stopper. Og vannjet er heller ikke spesielt økonomisk i drift.

Om vannjet-RIBene blir en trend er selvsagt avhengig av hvor populære båtene blir utenfor yachtsegmentet.

Kunne dette vært noe for deg?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!