Interessen for kajakk har nærmest eksplodert de senere år og hva er vel mer fristende for enn å reise til drømmehavna i kajakk?

Lars Verket (39) har tidligere gitt Vi Menn Båts lesere gode råd om valg av kajakk, og nå er den ihuga friluftsmannens beste turforslag samlet mellom to permer.

Hans padleguide for Vest-Agder har kanskje et noe begrenset geografisk nedslagsfelt, men bør ha interesse også for andre enn kajakkpadlere på Sørlandskysten. Her finnes nemlig kortfattede beskrivelser av 230 leirplasser, i tillegg til tips om hvordan man kan lage brød på stormkjøkkenet, fiske fra kajakk eller foreta en eskimorulle med farkosten.

Ettersom kajakken er enkel å transportere på taket av en bil, finner du også tips om parkeringsplasser og hvor det er mulighet for å kjøpe proviant.

Hver havn er markert på en enkel kartskisse, men her hadde vi også satt pris på et oversiktskart som kunne fortelle noe om avstanden mellom de mulige reisemålene.

Boka er ellers bredfull av bilder som inspirerer til å padle kajakk, en aktivitet som forfatteren beskriver som velegnet for alle som vil ha det gøy og komme i bedre form - uansett alder eller ferdigheter.

Les mer om kajakk på forfatterens eget nettsted: www.adrenaline.no

Padleguide for Vest-Agder kan kjøpes i bokhandelen eller bestilles på www.padleguiden.no

Se også vår båtkatalog

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!