Italienske Capelli gjør det skarpt på det norske markedet - det er faktisk bare i hjemlandet og i Frankrike at de selger flere av pongtongbåtene sine. På Genoa-messen lanserte de to modeller - også disse tunisiskprodusert - som presser seg inn i et allerede tettpakket modellprogram: Capelli 690 og 1000 tempest.

690 har den sedvanlige ståbenken, men denne gangen med et oppfellbart bord akter som gir rasteplass for to i akterbenken. Konsollen er videreutviklet med bedre ergonomi, og på fordekket kan solsengen forlenges, noe som gjør 690 til en riktig fin badebåt.

Det nye flaggskipet 1000 Tempest er en videreutvikling av 900-modellen, men har fått en smartere oval sittegruppe akter som vi ikke har sett i RIB-sammenheng tidligere.

Pantry under førerbenken og toalett under dekk gjør dette til en fin turbåt, men litt merkelig er det at konsollen i 1000 er langt mindre enn forgjengerens, og dekket lavere, noe som gir mindre plass i kabinen.

Nytt for både 690 og 1000 er at båtene har fått permanent vinsj og dreggfeste under pongtongen i baugen.

Tekniske data

Capelli 690* Tempest
Lengde: 6,84 m
Bredde: 2,90 m
Vekt: 950 kg
Pongtong: Neopren-hypalon
Antall personer: 16
Motor: 115-200 hk
Pris: Ikke tilgjengelig
www.erling-sande.no

* Tekniske data for Capelli 1000 Tempest var ikke tilgjengelige.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!