Terje Haugen

Dropper Anytec-import

Båtimportøren Lange Maritime dropper svenske Anytec til fordel for de franske aluminiumsseilerne Alubat.

Det franske verftet Alubat er i disse dager klare med en helt ny modell i Ovni-serien sin. Den skal erstatte Ovni 435d. Nyheten Ovni 445 er på drøyt 44 fot, og designen er signert seilbåtkonstruktøren Marc Lombard.

Båten får et kraftig aluminiumsskrog med ubehandlede skrogsider, samt senkekjøl. Kjølen foldes inn ved for eksempel grunnstøting, og det er mulig å tørrlegge båten uten sidestøtter.

Ovni 445 har fått en vannlinje som er 95 prosent av skroglengden. Sammen med en kraftig rigg gir dette signaler om en båt som kan seile godt i lette vinder samtidig som den er designet for en skikkelig langtur og åpne havstykker.

Innredning i eik eller kirsebær skal gi et lett og luftig bomiljø i en planløsning som tilpasses kundens ønske. Den kan leveres i to-, tre- eller firelugarsvarianter, den har godt med stuverom og skal få en mengde gjennomtenkte løsninger. Nordisk importør, Lange Maritime, leverer alle båter med fullt isolert skrog som standard.

Premiere for Albat Ovni 445 er på båtmessen i La Rochelle, Frankrike, 10-15 september.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!