Båtmessa i Düsseldorf er et viktig utstillingsvindu for de fleste båtbyggerne, og naturlig nok er det ekstra stas når deres eget nasjonalverft Bavaria kan stille med store nyheter.

I år var turen kommet til 50-foteren Sport 450 Coupé som naturlig midtpunkt på Bavaria-standen, i tillegg er solide prestasjoner i seilbåtavdelingen med sin Cruiser 46.

Sport 450 kommer nå i hele tre versjoner, med nevnte Coupé, Soft- og Hardtop på menyen. Coupé-versjonen er trolig den som vil slå best an på våre breddegrader. Den kommer i enten to eller tre-lugarsvarianter. Men en relativt stor rederlugar trekkes fram som et viktig innslag om bord.

Men også et godt dimensjonert pantry i salongen tilhører indrefileten.

Totalt skal det være god overnattingsplass til seks personer om bord. To-lugarsversjonen stilles det også med ekstra separat dusj og toalett.

FØRER: Rommelig førermiljø hører med.

Bavaria kom også med annen kjekk nyhet i år. Nå har de utstyrt store deler av båten med små QR-koder. Det betyr at du for eksempel kan skanne den aktuelle koden ved ankervinsjen, for på den måten å få en full manual for funksjonen rett på smarttelefonen.

Systemet går under navnet Bavaria+. Det samme gjelder for instrumenter og paneler, i tillegg til at du også får tilgang på servicehistorikken til fartøyet i samme slengen.

Skroget er planende og kommer som standard bestykket med et par Volvo Penta D6-370.

Tekniske data

  • Lengde: 14,99 m
  • Bredde: 4,41 m
  • Drivstoffkapasitet: 1 500 l
  • Motor, standard: 2 x Volvo Penta D6-370 EVC
  • www.motorboat.no

BADEPLATTFORM: En stor badeplattform er på plass.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!