Nordiske turbåter: Aquador AQ 35

Lettmanøvrert og moderne

Moderne design skjuler et velprøvd turbåtkonsept.

Pluss ikon
<b>AQUADOR AQ 35:</b> Den norske designeren Espen Thorup har her levert en moderne tolkning av den klassiske, nordiske turbåten.
AQUADOR AQ 35: Den norske designeren Espen Thorup har her levert en moderne tolkning av den klassiske, nordiske turbåten.
Sist oppdatert

Espen Thorup har ført i pennen noen som er et diametralt brudd i Aquador-designet. Ikke så rart, for det hadde sine røtter i 80- og 90-tallets båtstil.

Testbåten er utstyrt med det ene av to mulige motorvalg; to Mercury-dieseler på 260 hk. Og ja, dette er de treliters V6-dieselene med bakgrunn fra et utall VW- og Audi-modeller.

Det andre alternativet er nok i stor grad til ære for norske kunder, som synes én motor er fint i slike båter: Volvo Penta D6-400. Vi kan i alle fall konstatere at joystickstyringen gjør båten akkurat så lettmanøvrert den skal være. Og at fartspotensialet er godt; vi logger rundt 35 knop med seks personer om bord.

Tekniske data

Aquador AQ 35

Lengde, m:  10,28

Bredde, m:  3,49

Vekt, kg:  6 200

Drivstoff, l:  599

Vann, l:  173

Dypgang, m:  1,0

Personer:  12

Soveplass:  4+1

Motor:  400–520 hk

CE-kategori:  

Pris:  2 850 000 (Volvo Penta)/
 2 985 000 (Mercury)

Det er krappsjø på rundt en meter i de grunne områdene i skjærgården rundt den finske hovedstaden, forhold båten naturligvis takler uten problemer.

Med såpass mye folk akter skal du både trimme drevene inn og gjerne bruke flaps i tillegg om du vil kjøre i fartsområdet 15–20 knop. Ellers blir baugen vel høy.

Design og stil er moderne både innvending og utvendig. Materialer og detaljer er akkurat så moderne som de bør være i en splitter ny turbåt, er likevel konseptet tro mot skandinavisk feriebåtdesign.

Hyggelig aktersofa under skyvbart kanvastak, solid skyvedør mot cockpit med bysse på den ene siden og sittegruppe på den andre. Med akterdøren åpnet, smelter de to sittegruppene fint sammen.

<b>LEKKERT:</b> Innvending har Aquador 35 linjer og materialer som minner om det du finner i dyre leiligheter. 
LEKKERT: Innvending har Aquador 35 linjer og materialer som minner om det du finner i dyre leiligheter. 

Førersetet og det doble copilotsetet er fint utformet og behagelig polstret. Opphøyning av disse posisjonene gir også god oversikt. Den store, gjennomsiktige takluken sørger for lys både åpen og lukket, med bra lufting på varme dager.

Under dekk er plassen fint utnyttet, med tre dører straks du kommer ned leideren: Til styrbord dusj/toalettrom, til babord midtlugar med en liten sjeselong i inngangen, forut en rommelig V-køye. En bra løsning for inntil fire personer på tur.

Vi liker også den fine solsengen på fordekket og solid rekke langs hele gangveien og baugpartiet. Og «nebbet» forut sørger for enklere om bord- og i landstigning, særlig i naturhavner.

Denne testen er en del av en samletest av nordiske turbåter. Les om de andre båtene i testen her.

<b>UTNYTTER PLASSEN:</b> Med solseng forut gir båten mulighet for å utnytte godværsdagene til siste solstråle. 
UTNYTTER PLASSEN: Med solseng forut gir båten mulighet for å utnytte godværsdagene til siste solstråle. 

Denne saken ble første gang publisert 17/06 2020, og sist oppdatert 17/06 2020.

Les også