Nye Nord West 430 Sport

Åpner sin suksessoppskrift

Nord West 370 Sport har gitt mersmak. Nå kommer sportsversjonen av 420 flybridge også.

Foto: Generated by Dassault Systèmes software

Publisert Oppdatert
Tre lugarer A

Tre lugarer A Foto: Generated by Dassault Systèmes software

To lugarer

To lugarer Foto: Generated by Dassault Systèmes software

Tre lugarer uten baderom akter.

Tre lugarer uten baderom akter. Foto: Generated by Dassault Systèmes software

Orust-baserte Nord West har hatt stor suksess med sine modeller NW 370 og NW 420, båter som med tiden har kommet både i flybridge og styrehus-utgaver. Fornuftig nok har også verftet bestemt seg for å bygge sportscruiserutgaver av båtene. 370 Sport ble lansert i fjor, mens sportversjonen av 420, som blir hetende 430 Sport, kommer tidlig neste år.

Les test av Nord West 420.

To eller tre kabiner

430 får en noe annen planløsning enn 370 Sport, mer i trå med innredningen i de største europeiske merkene. Særegen blir den uansett, for mye treverk, flotte detaljer og en god finish kjennetegner Nord West båtene. Nye 430 Sport blir neppe noe unntak.

Fordi Nord West tenker både på det europeiske og det skandinaviske markedet, kommer 430 med tre valgfri planløsninger under dekk. Den mer kontinentale versjonen har to lugarer med hvert sitt baderom. I tillegg får du to versjoner med tre lugarer, enten med to dobbeltlugarer akter uten baderom, eller med en enkeltlugar og en dobbel med baderom. Vi tror den siste løsningen passer best sett fra vårt nordiske familieperspektiv. Og apropos nordisk tankegang: Båten skal også leveres med hardtop, noe som kanskje ikke er så dumt.

IPS og drev

Tekniske data

Båtmerke: Nord West 430 Sport

Motormerke og type: 2 x VP D6-370 / IPS 600

Motoreffekt, hk/kW: 2 x 370 hk/435 hk

Produksjonsland:Sverige

Lengde (LOA), m:13,5m

Bredde, m: 3,9 m

Byggemateriale:GAP

Pris: Antatt ca. 4,5 millioner

Mer informasjon:www.nordwest.se

Nord West 430 Sport kan leveres både med drev (2 x D6-370) og IPS (2 x IPS 600), som gir kundene enda mer spillerom. Interiørmaterialene er derimot mer avgrenset i Nord West i forhold til de mest profilerte konkurrentene.

Les testen av Nord West 370.

Større konkurranse?

Utfordringene for Nord West er at den nye sportscruiseren får langt flere og hardere konkurrenter enn flybridgemodellene til nå har hatt. I denne klassen vil både Windy, Princess, Fairline, Sunseeker og Absolute være sterke konkurrenter, men også rimeligere modeller fra Sea Ray, Beneteau og Bavaria blander seg inn i kampen om kundene. Dermed er det viktigere enn noen gang at Nord West leverer hva kunden betaler for.

Se alle sportscuisere i vår båtkatalog.

Nord West 430 Sport med Hardtop.

Nord West 430 Sport med Hardtop. Foto: Generated by Dassault Systèmes software

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning