Samarbeidsorganet for å utrope sikre biler, Euro NCAP, er i disse dager klare med nye vurderinger av en ny pulje av de mest populære bilene rundt om i Europa.

Her kommer blant andre Suzuki Vitara og Renault Espace rykende ut med full pott i disse dager, altså fem stjerner.  I tillegg kommer Fiat 500X og Mazda 2 ut med fire ferske stjerner.

Men Euro NCAP har endret litt på kravene i år, med blant annet nye krasjtest-dukker på plass. Dermed kommer nå sportskupeen Audi TT, som var først ut i februar under det nye regimet, ut med fire stjerner også.

Dermed blir dette også første modellen fra Audi som får ta produsenten ned fra sine fem faste til fire stjerner. Samtlige modeller har til nå fått toppscore, de siste fem årene.

Dermed havner Audi i samme klasse som nevnte Fiat og Mazda hva sikkerhet angår, altså ifølge Euro NCAP. Samtidig skal vi huske på at det er relativt få modeller som har gått gjennom de nye kravene så langt.

Informasjonssjefen hos Audi, Marius Tegneby, har ikke noen ytterligere kommentarer til saken, utover å vise til meldingen direkte fra fabrikken. Her slår Audi fast at Audi TT er den første bilen som ble testet under de nye kravene fra Euro NCAP.

- Euro NCAP har kritisert den begrensensede plassen i baksetet, og dermed det at noen barneseter ikke passer helt inn. Det originale barnsetet passer imidlertid fint. Men som sportsbil anser vi like vel denne karakteren fra Euro NCAP som bra, melder Audi AG i Tyskland.

Videre henviser bilbyggeren til at Audi TT fikk toppscore for beskyttelse for fotgjengere.

=

KRASJ: Audi har i mange år fått toppscore hos Euro NCAP, som denne A3-en.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!