Det nederlandske verftet Feadship Royal Dutch Shipyards har laget verdens første superyacht med hybrid motorisering. Den 83,5 meter lange luksusbåten Savannah skal være opptil 30 prosent mer drivstoffeffektiv enn med konvensjonell motorisering.

Den har faktisk kun én dieselmotor, en 1800 kW Wärtsilä 9L20 4. Den er paret med tre Caterpillar-generatorer, en solid pakke litium ion-batterier, som kan produsere én million watt, og propeller som er rundt 40 prosent større enn på andre yachter i denne klassen.  En smal og strømlinjeformet konstruksjon er også medvirkende til at Savannah kan kalle seg en eco-superyacht. Toppfarten skal være på 19 knop.

Undervannsutsikt

Kanskje like kult som motoriseringen er det at Savannah har en "underwater lounge" hvor gjestene kan nyte en dry martini mens de studerer undervannslivet på den ene siden eller det ni meter lange bassenget på andre siden. Dersom utsikten under vann kun består av maneter, rustne handlevogner og gamle bilvrak, kan loungen gjøres om til en kino.

Hele båten er i metallic-lakk i fargen Sea Foam, og er konstruert for 10-12 gjester og et crew på 26 personer. Savannah skal gå i charter, men neppe for folk flest.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!