Tredje generasjon Touran har fått et mer sporty utseende, men langt mer interessant er det at en bil med mye plass har fått enda mer plass. Ifølge flere nettsteder er den 13 centimeter lengre enn forgjengeren, mens akselavstanden er økt med drøye 11 centimeter.

Volkswagen er foreløpig ganske beskjedne med informasjonen om nye Touran.

Men et nyutviklet fold-flat setesystem, som også har ISOFIX festepunkter på alle seter, skal plassen kunne konfigureres på en rekke måter.

Bagasjeplassen bak andre seterad skal være på 1040 liter fra gulv til tak. I tillegg skal den ha 47 oppbevaringsrom.

Den kan også fås med Pure Air tesone automatisk klimaanlegg med allergifilter som skal sørge for ren luft innvendig. Dette er ekstraustyr.

Nye motorer

Til tross for økt lengde og mer sikkerhetsutstyr er nye Touran 62 kilo lettere enn forgjengeren, ifølge Volkswagen. Bedre aerodynamikk og nye motorer gjør at forbruket skal være redusert med opptil 19 prosent. Den blir tilgjengelig med tre TDI-dieselmotorer, 110 hk, 150 hk og 190 hk, samt tre TSI-bensinmotorer på 110 hk, 150 hk og 180 hk. Alle modellene har stopp/start og regenerering av bremseenergi som standard.

Nye VW Touran har verdenspremiere på bilutstillingen i Genève som åpner neste uke.

Les hele saken

Se flere saker fra: Ser du din neste bil her?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!