BMW må tilbakekalle den hybride superbilen på grunn av svakheter i boltingen som fester bensintanken til chassiset. Det er kun biler som er produsert mellom mars og september som er omfattet av tilbakekallingen. I Norge er 12 av 19 biler omfattet.

- Dette er ikke en prekær tilbakekalling, og det er ikke registrert hendelser i forbindelse med dette. Den mulige svakheten ble oppdaget i BMWs egen interne kontroll, og de som er omfattet er blitt informert, opplyser Kjetil Myhre, direktør for BMW i, BMW Group Norge.

I USA er det solgt nesten 400 eksemplarer av BMW i8, og rundt halvparten av disse må tilbakekalles ifølge et notat fra BMW til National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Ifølge Car and Driver dreier det seg om svakheter i sveisingen av en bolt som holder og sikrer bensintanken til understellet. Svakheten kan i verste fall føre til lekkasje og brann, men ingen slike hendelser er registrert.

Det er ikke uvanlig at biler tilbakekalles. Slike aksjoner skjer omtrent hver eneste uke, og superbilene er ikke unntatt. Ferrari har måttet tilbakekalle 458 Italia på grunn av problemer med bagasjerommet, og tidligere i år måtte også Aston Martin tilbakekalle.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!