Se denne Focusen parkere selv

Ford vil la bilen håndtere parkeringen helt på egen hånd.

Publisert Oppdatert
Ford utvikler et system for selvparkering som etter hvert skal komme i bruk i serieproduserte biler. Systemet både finner parkeringsplasser og foretar parkeringen selv, uten at føreren trenger å være i bilen. Dermed skal det bli mulig at alle passasjerene forlater bilen før den parkerer seg selv, og den kan dermed utnytte svært smale parkeringsluker.

Systemet er en videreutvikling av produsentens aktive parkering, som kan bestilles til Ford-modeller idag. Men der dagens system er avhenging av at føreren kontrollerer gass, bremser og gir, kan dette fremtidige systemet styre alt dette på egen hånd. Føreren aktiverer det ved å trykke på en knapp inne i bilen, eller utenfra ved hjelp av en fjernkontroll eller en app på smarttelefonen.

Når man skal kjøre avsted igjen, starter og kjører bilen ut av parkeringsplassen når den får beskjed om det på samme måte.

Systemet er allerede montert i en Focus, og neste trinn er å tilby det som utstyr til vanlige biler.
- Dette vil lette en krevende manøver som alle bilførere må foreta mange ganger i løpet av livet, sier Barb Samardzich hos Ford Europe.

Flere bilprodusenter er i gang med å utvikle selvparkerende biler, og blant andre Audi og Volvo har kommet langt på området. Mange produsenter kan levere en begrenset form for aktiv parkeringshjelp i dag.

Se systemet i bruk her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning