Fiat 500 vokser mer

Fiat 500, denne søte lille bilen som nærmest fikk kultstatus over natta, vokser. Nå kommer den med syv seter.

Publisert Oppdatert
Det er ikke lenge siden Fiat lanserte 500 L her til lands. Den er mye større enn den originale Fiat 500, og det eneste de to bilene egentlig deler er navnet. Teknikken i 500 L og i denne nye bilen kommer fra Punto, og designet minner ikke så mye om det lille sjarmerende knøttet. Faktisk har 500 L mistet mye av sjarmen som 500 har så mye av. Nå har den bare blitt nok en praktisk bil i Golf-klassen.

Men nå kommer altså Fiat 500 L Living. Den har plass til syv personer og skiller seg designmessig lite fra 500 L, med unntak av at den er lengre. Noen fullverdig syvseter er den ikke, de to bakerste setene egner seg best for barn. Fiat sier selv at bilen er en 5+2 og da har man allerede lagt listen i forhold til plassen i de to bakerste setene - som utvilsomt vil være begrenset.

Sammenliknet med 500 L har 500 L Living blitt 21 centimeter lengre og en centimeter høyere. Bredden er uforandret.

Fiat 500 L Living skal produseres i Serbia, og blir tilgjengelig med to bensinmotorer og to dieselmotorer. Mest populær blir nok den 0,9-liters store TwinAir-motoren med 105 hestekrefter.

Neste år kommer nok en modell basert på 500-navnet. Da lanseres nemlig 500X som blir en crossover med høy bakkeklaring og med firehjulsdrift.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning