BMW oppgir snart manuelle girkasser

- Vi kommer ikke til å se så mange manuelle girkasser i fremtiden, sier BMW-sjef.

Publisert Oppdatert
Stadig flere bilprodusenter dropper den manuelle girkassen og går helt over til automatgir, også i sportsbiler. Nå kan også BMW være i ferd med å pensjonere den manuelle girkassen, i hvert fall på litt sikt.

- Jeg tror ikke vi kommer til å se så mange flere manuelle girkasser i fremtiden, sier BMWs modellprogramsjef Peter Wolf til australske Car Advice.

- Det er ikke lenger et spørsmål om sportslighet, ettersom automat- og dobbelclutchkassene nå er raskere enn de manuelle girkassene. De er også mer økonomiske i drift, noe som er en stor fordel, sier Wolf.

Men BMW har ingen planer om å tilby automatkasser med ni eller ti trinn. - Forskjellen i drivstofforbruk blir ikke stor nok sammenlignet med å gå fra en fem- eller sekstrinns girkasse til en med åtte trinn, sier Wolf til Car Advice.

Det gikk rykter om at BMW skulle droppe den manuelle girkassen i den nye M3 og M4, men det stemmer ikke. Sjutrinns dobbelclutchkasse blir ekstrautstyr, mens en sekstrinns girkasse er standard.

Det gikk rykter om at BMW ville droppe den manuelle girkassen i de nye M3 og M4, men det stemmer ikke. Sjutrinns dobbelclutchkasse er ekstrautstyr, mens en sekstrinns manuell girkasse er standard.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag