Billigere å bli RAV4-eier

Neste generasjon av SUV-en Toyota RAV4 skal også selges med ren forhjulsdrift og en mindre dieselmotor. Dermed går prisen kraftig ned.

Publisert Oppdatert
Tidligere har det bare vært mulig å kjøpe en RAV4 med firehjulsdrift, og dermed har startprisen ligget på 380 000 kroner. Når den neste generasjonen av RAV4 kommer denne våren, vil den rimeligste versjonen ha en pris på like over 301 000 kroner. Det blir en bil med forhjulsdrift og en dieselmotor på 124 hk. Også denne motoren bidrar til den lavere prisen, for den gamle RAV4 har en 150-hester som minste dieselmotor. Med den nye 124-hesteren blir både vekten og utslippene lavere enn før, og dermed går også avgiftene ned. Toyota oppgir at forbruket for den nye RAV4 ligger tolv prosent lavere enn for den utgående bilen.

En RAV4 med drift på fire hjul blir også rimeligere, for der blir startprisen 371 700 kroner med dieselmotor på 150 hk og sekstrinns manuell girkasse. Med bensinmotor starter prisen på 366 800 kroner med en toliters motor med 151 hk og manuell girkasse. Ønsker du dieselmotor, firehjulsdrift og automatgir må du ut med minst 440 400 kroner.

Bilen får sterk konkurranse i klassen, for flere av rivalene har kommet med nye modeller i det siste. Det gjelder blant annet Honda CR-V, Mitsubishi Outlander og Hyundai Santa Fe, som alle er prissatt på samme nivå som RAV4, og som alle er å få med drift på bare én aksel. Outlander gikk kraftig ned i pris da den kom i ny generasjon i fjor, og CR-V kommer snart med en liten og økonomisk dieselmotor som vil senke bilens inngangspris.

Den nye generasjonen av RAV4 er ventet å komme i salg i mars.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning