Nissan Friend-Me er en klumpete kombi som ble presentert på bilutstillingen i Frankfurt.

- Dette er definitivt ikke dine foreldres sedan, men den er likevel veloppdragen nok til ikke å skjemme ut familien, mener Nissan.

På innsiden er Nissan Friend-Me annerledes enn andre biler. Tanken er at alle som er med skal kunne bestemme stemningen i bilen, blant annet musikken.

Det innebærer at tiden da bilføreren eneveldig bestemte alt er over. Alle passasjerene - eller "kamerater", som Nissan skriver - er like mye verdt, og bilturen skal ha en kameratslig følelse.

Alle som er med kan se bilens fart, drivstoffnivå og navigasjonsanvisninger. Passasjerene kan også legge opp bilder som alle kan se og spille musikk i hele kupéen. Føreren skal altså ikke lenger få være en "musikkdiktator", ifølge Nissan.

Det er ingen planer om å sette Nissan Friend-Me i serieproduksjon, men mange av idéen kan godt komme til å havne i fremtidens produksjonsbiler.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!