Den nye konseptbilen kan være forsmaken på en betydelig mer sportslig bil enn vi er vant til fra Kia. Da den svenske utgaven av auto motor og sport intervjuet sjefdesigner Peter Schreyer på bilutstillingen i Paris i fjor, sa han "du får vente på svaret litt lenger" på spørsmålet om hvilke nye Kia-modeller han ville utvikle. Etter hvert ble svaret to - en kabriolet og en sportsmodell.

Nå får vi kanskje se en av bilene i virkeligheten snart, nemlig på bilutstillingen i Frankfurt i september. Kia har sendt ut to bilder av konseptbilen, der det ene er et mørkt foto av fronten og det andre viser et lite utsnitt av interiøret. Der ser det ut som om forsetene henger sammen med midtkonsollen, en idé som passer godt i en konseptbil, men som garantert ikke kommer til å henge med til bilen kommer i salg.

Utseendet ser ut til å ha en viss likhet med Kia GT Concept, som ble vist i Frankfurt for to år siden. De kvadratiske lyktene ligner dem vi kjenner fra Kia ProCeed GT, som nå er på vei til forhandlerne.

Kia er nøye med å understreke at det ikke er tatt noen beslutning om hvorvidt bilen skal komme i produksjon. Det eneste som blir sagt i den korte pressemeldingen er at bilen havner i B-segmentet (Polo-klassen, omtrent fire meter i lengden). Den skal også være "en liten bil med et stort uttrykk."
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!