Nord-Amerikas største bilutstilling er åpnet i Chicago, og bilprodusentene er ikke sene om å avsløre sine største overraskelser. Kia begynner med å presentere et forslag til en helt ny SUV. Konseptbilen heter Cross GT, og Kia opererer med betegnelsen CUV på denne. Det skal stå for Crossover Utility Vehicle, og vi gjetter på at det betyr at det dreier seg om en høybygd luksusbil.

I mars skal Kia i Geneve vise frem en kompakt SUV som blir en konkurrent til den lille Nissan Juke, men for det amerikanske markedet tar man heller frem det tunge artilleriet. Det kan være et skritt på veien mot å gjenvinne selvtilliten etter floppen Kia Borrego, som aldri ble noen hit.

Cross GT Concept blir en skikkelig luksusbil som blir større enn dagens Kia Sorento. Og selv om Sorento har sju seter, viser bildene at konseptbilen Cross GT er en bil med bare fire individuelle seter. Det er ingen tilfeldighet at Cross GT Concept blir presentert på Chicago-utstillingen, for den er en tydelig flørt med amerikanske bilkjøpere.

Konseptbilen er alt annet enn diskret, og har smidde detaljer og glasstak i intrikate former. Hvor mange av disse detaljene som kommer til å følge med helt til bilen er klar til produksjon er høyst uklart. Cross GT skal i hvert fall drives av en 3,8-liters V6-motor med hybridsystem, koblet til en åttetrinns automatkasse. Totaleffekten skal ligge rundt 400 hk, og bilen får firehjulsdrift.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!