Googles operativsystem for smarte telefoner, Android, har blitt en alvorlig utfordrer til Apples iOS. Neste skritt blir at Android også skal komme i nye biler.

Infotainmentsystemene i dagens biler er ikke særlig "smarte" sammenlignet med mobiltelefonene. Det er for eksempel uvanlig at føreren kan laste ned apper for musikk eller navigasjon. Men nå blir det forandring.

Google presenterer et samarbeid med Audi, Honda, Hyundai, General Motors og grafikkortprodusenten Nvidia. Tanken med teknikken, som kalles Opel Auto Alliance, er at neste generasjon mediasystem skal utvikles ved hjelp av Android, og det er derfor støtte for apper og internettilkobling.

En fordel er at appene er spesielt utviklet for å brukes i bil - føreren skal derfor ikke måtte ta øynene fra veien unødig lenge, som med dagens system. En annen fordel med samarbeidet er at apputviklerne ikke trenger å utvikle en
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!