Motor fra FDM, Danmarks største organisasjon for bileiere, har testet 22 forskjellige pærer i alle prisklasser. Philips to modeller X-treme Vision +100 % og VisionPlus +60 % tok henholdsvis første- og andreplass i testen.

Vinneren ble påvist å gi mest lys på rett sted for optimalt synsfelt og synlighet i forhold til møtende trafikk. Dette er avgjørende for sikkerheten på veien, spesielt på denne tiden av året.

- Vi er svært stolte av resultatet i denne testen. Philips Automotive fokuserer på kvalitet og på å utvikle de beste belysningsløsningene i trafikken, sier Martin Rapp, salgssjef i Philips Automotive Norge.

Testen viste at X-treme Vision +100 % lyser 40 meter lenger i front av bilen enn pæren som ble rangert lavest i testen. Disse 40 mørke meterne utgjør en betydelig forskjell og kan være avgjørende for om du har nok tid til å styre klar av hindringer i veibanen. Lyset fra Philips' modell betyr at du får 2,5 flere sekunder reaksjonstid på veien, som tilsvarer 40 ekstra meter med bremselengde på bare 60 km/t.

Et viktig funn fra testen viser at jo billigere pæren er, desto dårligere kvalitet. Den lavest rangerte pæren i testen ble påvist å gi det mest ujevne lyset på veien, samt at det blendet møtende trafikk. Dette gjør det vanskeligere for begge sjåførene å se i mørket, og setter trafikksikkerheten på spill.

- Testen beviser at vi leverer teknologien og produktene som gir det beste lyset. Våre pærer sikrer sjåfører tryggere ferdsel i mørket, sier Rapp.

Motors fagredaktør gjennomførte testen på Philips' laboratorium i Tyskland. Alle pærene var av type H7, testet i minst to eksemplarer, og installert i frontlyktene på en VW Golf V.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!