Kort sagt:

+ Fint design

+ Lett på foten


- Materialet er av stiv plastikk

- Plastikksåle som ikke kan repareres

- Som å gå med plastposer på føttene.

Dette er skoen for deg som har glemt pensko og trenger noe billig for en gangs bruk.

- Disse skoene holder nok til én fest. De ser jo stilige ut, men de er absolutt ikke å anbefale. Skoene er helt uten skinn, og sålen er limt på. I disse kommer du til å svette noe hinsides – det er som å ha plastposer på føttene.

Klikk.no har gjort gjentatte forsøk på å få en kommentar fra Zara om disse skoene. De har ikke besvart våre henvendelser.

 

Les hele saken

Såle: 2

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Sålen er av helstømt gummi. Det kan funke til en gangs bruk, men når skaden først er der, er den umulig å fikse.

Sømmer: 4

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Overraskende pene sømmer. - Hele skoen er pen. Den ser ikke billig ut, men jeg kjenner at den er billig med en gang jeg tar på den, sier Gundersen.

Materiale: 1

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Skai fra innerst til ytterst. Skoen puster ikke i det hele tatt.

Komfort: 3

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Skoen er behagelig å ha på, sett bort ifra at materialet ikke puster.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 599,00
Materiale Plastikk
Såle Gummi
Forhandlere Zara, zara.com

Konklusjon

Testens taper. Styr unna hvis det ikke er nødstilfelle.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!