Kort sagt:

+ Sålen kan repareres på

+ Pene sømmer

+ Delvis skinn


- Plastikk fremme i skoen - der man svetter mest

- Såle av plastikk

- Her er det lagt skinn kun ved hælen der det vises, og ikke fremme i skoen der man som oftest svetter mest. Upraktisk, sier Gundersen.

Ellers synes han dette er klassiske, pene sko som sikkert er optimale for deg som skal bruke dress noen få ganger i året, og som ikke bryr deg så veldig om at skoen skal være av høy kvalitet.

Les hele saken

Såle: 4

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Sålen er laget av en gummiblanding som skomakeren lett kan reparere på. Pluss! Imidlertid er det aller mest optimale en såle av lær, ifølge skomakeren.

Sømmer: 6

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Pene sømmer – ingenting å utsette på her.

Materiale: 3

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Skoen er delvis laget av skinn, noe som er bedre enn ingenting. Minus for at det er plast der man svetter mest – fremst i skoen.

Komfort: 3

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Skoen kjennes helt ok å ha på, men puster dårlig.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 099,00
Materiale Skinn og skai
Såle Gummi
Forhandlere

Konklusjon

Helt ok sko som funker fint for deg som bruker dress noen få ganger i året.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!