DIY - Sminkevideo: Fungerer egentlig selvklebende eyelinere?

Tove testet eyeliner-klistremerker

Vi heier på alt som kan gjøre sminke enklere, men stemmer dette for eyeliner-klistremerker?

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Jeg har lenge hatt lyst til å teste disse selvklebende eyelinerene. Ikke fordi jeg har hatt stor tiltro til dem, men jeg er av typen som synes alt innen makeup er gøy å teste.

I tillegg er det jo muligheten for å spare tid på sminken interessant. Harley Street Clinic utførte en studie som viste at kvinner bruker tilsammen 15 måneder av livet sitt på å legge sminke.

Klistres på

Ideen om at man kan bruke et klistremerke istedenfor å tegne opp en eyeliner, er jo veldig spennende i seg selv. De fleste som sminker seg nå og da, har vel vært innom flytende eyeliner og vet at det er noe av det vanskeligste vi gjør.

Det var faktisk Dior som startet det hele, allerede i 2011 da de kom ut med sine Backstage Velvet Eyeliner stickers - som skulle ligne på de perfekte eyelinerene de selv la på modellene sine.

Skjønnhetsjournalister over hele verden kastet seg over det morsomme produktet, som hvis det fungerte - ville spare haugevis av tid både på badet og på fotoshoot. Men veldig få testet dem eller skrev om hvorvidt de faktisk fungerte.

Men eyeliner-klistremerkene har overlevd tiden, og finnes fortsatt på markedet - så noe må de kanskje være godt for noe?

FLERE TYPER: 1. Velvet eyeliner fra Sephora (Ca. kr 15), 2. Cat Eye Velvet fra Sephora (Ca. kr 15), 3. Selvklebende Eyeliner fra Depend (kr 49), 4. Deco Glitter Eyeliner fra Sephora (ca. kr  15), 5. Selvklebende Eyeliner fra Depend (kr 49) II.

FLERE TYPER: 1. Velvet eyeliner fra Sephora (Ca. kr 15), 2. Cat Eye Velvet fra Sephora (Ca. kr 15), 3. Selvklebende Eyeliner fra Depend (kr 49), 4. Deco Glitter Eyeliner fra Sephora (ca. kr 15), 5. Selvklebende Eyeliner fra Depend (kr 49) II. Foto: FOTO: Produsentene.

Vi testet

Jeg fikk tak i et par rimelige klistremerker fra Depend, og gjorde meg klar til å teste. Sånn helt umiddelbart ble jeg positivt overrasket over hvor mye og tynne klistremerken kjentes før jeg tok dem på meg. Var det én ting jeg hadde vært nervøs for, var det at de skulle være stive og tykke.

Med tanke på hvor irritert man kan bli av falske øyevipper som er for stive i kanten, selv om de nesten legges på vippene - hadde jeg mareritt om hvor tunge og merkbare disse klistremerkene som tross alt skal på huden, skulle være.

Resultatet kan du se i videoen over, og dette var virkelig aller første gangen jeg testet denne type eyeliner. Noen tips

  • Ha en tørr flate på øyelokket som er fri for sminke, olje og smuss
  • Klipp ut selve papiret med hver enkel eyeliner, selv om det ikke står oppført i bruksanvisningen - det gjorde jobben mye lettere
  • Klipp eyelineren kortere mens den fortsatt er på papiret hvis du må, men de fungerer overraskende bra når de er lange også.
  • Vær forsiktig når du lirker løs eyelineren fra papiret - den kan lett krølle seg
  • Plasser eyelineren først på cirka midten av vippekanten, og dytt på plass endene
  • Pass på at retningen på vingen svinger seg lett opp og ut i retning av den øvre delen av øret

At man kløner litt de første gangene man påfører disse klistremerkene er å forvente, men det blir faktisk lettere jo flere eyeliner man prøver.

Resultatet

Først og fremst satt faktisk klistremerkene langt bedre enn forventet. De løsnet litt i indre øyekrok som lett tårer seg opp. Derfor kan det være lurt å ikke feste de så langt inn, akkurat som med falske øyevipper.

MYE Å VELGE MELLOM: Klistremerkene kommer i forskjellige stiler og former, så de som er litt mer avantgarde var de som det var mest gøy å teste ut faktisk! Spesielt den med dobbel-vinge satt veldig bra. Her har jeg ikke klippet til noe, men det er fortsatt vanskelig å få innerkroken til å sitte.

MYE Å VELGE MELLOM: Klistremerkene kommer i forskjellige stiler og former, så de som er litt mer avantgarde var de som det var mest gøy å teste ut faktisk! Spesielt den med dobbel-vinge satt veldig bra. Her har jeg ikke klippet til noe, men det er fortsatt vanskelig å få innerkroken til å sitte. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Den vanskeligste delen er å bevare eyelinerens form og helhet. Den hadde en lei tendens til å krølle seg innover i tuppene, og siden limet er såppas sterkt, var det nesten umulig å løsne igjen etter at den festet seg.

Etter hvert som jeg prøvde de litt mer avantgarde eyelinerene fant jeg en god løsning hvor jeg holdt kontroll over hele lengden på eyelineren med to hender og holdt i begge endene mens jeg påførte.

Fin form

Bortsett fra at klistremerkene er litt tykke for mine øyne, så er formen overraskende fin. Problemet blir nok for mange å få dem til å være symmetriske - som er det største problemet med flytende eyeliner også.

Etter at maskara var på plass, var det umulig å se fra en meters avstand at dette var klistremerker. Teksturen er matt, noe som gjør dem mer naturlige.

Eyelineren som satt aller finest var den med en dobbel-vinge, selv om symmetrien ikke ble perfekt på første forsøk. Disse kunne jeg faktisk godt tenkt meg å bruke igjen.

Man kjenner ganske godt at man har eyelinerene klistret på seg, men blir vant til det - selv om følelsen aldri forsvinner helt.

Derfor er dette en morsom gimmick som for noen vil være helt uaktuelt, men for andre en grei måte å kunne rocke en eyeliner en gang i blant uten å søle det til med flytende produkter.

Les mer:

Høstantrekk til under 1500 kroner

Hvordan sminke bort porer

Sminken gutta elsker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning