Kort sagt:

+ Sålen går an å reparere på

+ Pene sømmer

+ Delvis skinn


- Sålene kan fort bli ødelagt

- Her har de gjort seg flid med å ha litt tre i sålen. Det ser stilig ut, men kommer til å flise seg opp og bli ødelagt med en gang det blir vått. Gå aldri ute i norsk vær med disse, sier Gundersen.

Ellers er dette pene sko med fine sømmer. Materialet er en blanding av skinn og skai. Sålen er av gummi og er limt fast i skoen, som ikke er helt optimalt ifølge skomakeren.

- Likevel er disse skoene laget slik at du får fikset på det hos skomakeren om det går gærent, så det er et pluss. Jeg trodde faktisk disse skoene var dyrere. Dette er fine sko, men kan fortsatt ikke måle seg med vinnerne. Imidlertid får du her gode sko til under halvparten av prisen, sier han.

Les hele saken

Såle: 4

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Sålen er laget av gummi og tre, noe som er enkelt å reparere på for skomakeren, men som fort blir ødelagt om skoene blir litt våte.

Sømmer: 6

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Pene og forseggjorte sømmer.

Materiale: 3

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Både skinn og skai.

Komfort: 3

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Midt på treet - skoene føles helt ok å ha på.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 999,00
Materiale Skinn og skai
Såle Gummi og tre
Forhandlere

Konklusjon

Fine sko som gir deg mye for pengene.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!