Å velge seg et par olabukser er ingen enkel sak. To jeans som ser like ut kan nemlig sitte helt forskjellig. Ekspertene anbefaler deg å se an proporsjoner, fasong og høyde for å finne ut hva du ønsker å fremheve, og hva du ønsker å skjule.

- Velg jeans som passer din fasong, og ikke tenk på hva som er trendy. Det viktigste er at du føler deg vel i det du har på deg, sier imagekonsulent Marianne MacCulloch Schaathun i Studio Marianne Mac.

- Gå i butikken på dagtid, når det er litt mer rolig. Spør gjerne etter profesjonell hjelp – så har du bedre forståelse til neste gang du skal klare deg på egenhånd, sier stylist og makeupartist Lillian Aasebø.

Og dersom du tenker at du må velge de dyreste, mest trendy jeansene for å finne den beste passformen, er ikke det alltid nødvendig. 

Mer kurver eller lengre ben?

Og når du skal velge jeans, må du tenke på hvordan du ønsker å fremstå. Vil du ha mer kurver, lenger ben eller fremstå smalere?

- Om du velger en jeans som stopper over eller under ankelen spiller ingen rolle. Hva som er best kommer helt an på kroppens lengde, og resten av antrekket.

Aasebø anbefaler også å unngå bukser som stopper midt på leggen, da dette kutter hele beinet på de fleste. Leggens tykkeste punkt er ofte midt på.

Se vår guide under.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!