Ulike kroppsfasonger

Når vi snakker om kroppsfasonger så refererer vi til form og proporsjoner, og ikke til størrelse slik mange ofte tror. Vi inkluderer vanligvis de følgende:

Timeglass: Har en midje som er tydelig smalere enn skuldre og hofteparti.

Pære: Har en nett overkropp og et bredere hofteparti. Kan skille opptil to størrelser på over- og underdel.

Petite: Opprinnelig fransk begrep og betyr liten. Er generelt lav, liten og nett.

Eple: Har slanke ben og en noe mer frodig overkropp.

Søyle: Er høy og smal med lange armer og ben.

Formfull: Stammer fra det engelske curvy, som altså betyr at du har feminine kurver og er det som ofte omtales som frodig, gjerne med litt stor byste, mage, rumpe og lår.

Kilde: Motekonsulent og stylingassistent Elise Sandvik og stylist og motejournalist Vibeke Stiansen

Tiden fremover mot jul er den absolutte festsesongen, hvor finkjolen skal på opptil flere ganger.

I stedet for å tråle butikkene etter en kjole som du både liker og som kler kroppsfasongen din, gir vi deg de beste tipsene slik at du vet akkurat hvilke kjoler du bør se etter.

Sjekk ut julekjoleguiden delt inn etter kroppsfasonger nederst i saken!

Årets kjoletrender

Ifølge Elise Sandvik, motekonsulent, stylingassistent og blogger på thefuturist.blogg.no, har kjoletrendene i høst og vinter stor variasjon.

- Du kan bli festens midtpunkt ved å kle deg i alt som glitrer og skinner som vi så under visningene til Saint Laurent, Altuzarra og Balmain, sier hun og legger til:

- Nesten samtlige av de store motehusene presenterte minst én look i gull, sølv, glitter eller paljetter under moteukene tidligere i år.

Det samme gjelder plagg med plisseringer – de ble sett på kjoler, topper, skjørt og bukser, og kan være en spennende detalj å tilføye i et antrekk, forteller motekonsulenten.

- Er du av den kulere og mer vågale typen kan du gå for luksuriøse velurstoffer som hos Givenchy, Sonia Rykiel og Alberta Ferretti.

Andre gode kjolealternativer til julebordet, som vi ser mye til om dagen, er ifølge stylist og motejournalist Vibeke Stiansen frynser, blonder og draperinger.

- Det er også in med en del påsydd dekor, samt grafiske eller kunstneriske mønstre, for ikke å glemme blomsterprint, legger hun til.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!