Akkurat som at det kan være veldig krevende å finne en jeans som sitter perfekt, så kan det også være utrolig vanskelig å finne badetøy man føler seg vel i.

For selv om årets bikinitrender passer aller og enhver, så er det ikke alt man føler seg like komfortabel og som man synes fremhever kroppen på best mulig måte.

- Sett av god tid når du skal finne drømmebikinien, råder stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Hun påpeker at det noen ganger kan ta litt tid før du finner bikinien som sitter perfekt, men det er absolutt verdt å bruke tid på det.

- Med en bikini tilpasset din kroppsfasong, vil du både se bra ut og garantert føle deg mer vel når du tar den i bruk, sier Stiansen.

Under har vi samlet typiske kroppsfasonger og «problemområder» mange jenter tenker over når de shopper, og våre eksperter tipser om hvilken type badetøy du bør lete etter ut ifra dette.

Bikini til din kroppsfasong

Før du begynner å lete etter din nye drømmebikini, råder Stiansen deg til å tenke over hva du ønsker å fremheve, og eventuelt hva du ønsker å skjule.

Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus, er helt enig:

- Velg en bikini som fremhever det beste ved deg og din kropp, og som du føler deg flott i!

Hun mener du bør prøve deg frem og kjenne etter hvordan bikinien sitter på kroppen.

Forminskende og forstørrende effekt

Selv om du ikke akkurat kan skjule så veldig mye i en liten bikini, så finnes det likevel noen triks det kan være smart å kunne.

- Regelen er at mørke farger har en forminskende og slankende effekt, mens lyse farger har det motsatte, forteller Stiansen.

Rosèn forteller også at en tankini eller badedrakt har en forlengende og forminskende effekt.

Store, pragende mønster og sterke farger tiltrekker seg derimot mye oppmerksomhet. Ønsker du å få fokuset vekk fra noe, bør du derfor unngå nettopp dette.

- Et diskré møster, derimot, gjør ikke like mye ut av seg, og kan derfor være et godt alternativ dersom du liker mønster, forteller Stiansen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!