Har du fulgt med på motebildet de siste årene, så har du nok lagt merke til at den hvite blondekjolen går igjen. I år er intet unntak.

En av de største trendene denne våren og sommeren er nemlig, nettopp, den hvite blondekjolen.

Og best av alt, den får tommelen opp av gutta – hvilket ikke alle de trendy antrekkene gjør.

Så tar du på deg en hvit blondekjole, vil du med andre ord få anerkjennende nikk fra både gutta og venninnene dine.

Hvite blonder

PÅ CATWALKEN: Chloé viste frem nydelige blonder i form av cut outs på catwalken under moteuken i Paris. © FOTO: Getty Images

En must have i garderoben

- Den hvite blondekjolen er superhot denne sesongen, og er en absolutt must have i garderoben, konstaterer Ida Elise Eide Einarsdottir, moteblogger og redaktør for Vixen.no.

- Kanskje ikke så rart, ettersom 70-tallet er en av vårens og sommerens aller største trender, legger hun til.

Mange av de store motehusene og designerne, deriblant Erdem, Givenchy, Louis Vuitton og Chloé, har inkludert den hvite blondekjolen i sine kolleksjoner for sesongen.

I tillegg har noen av de fremste motebloggerne og it-jentene trykket plagget til sitt bryst, og kjolen er nå å finne i både high street-butikker og billigere kjedebutikker.

- Blonder har stått sterkt i trendbildet i flere sesonger, og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å gå over, sier Einarsdottir, og fortsetter:

- Hvitt er på mange måter det nye sort, og en naturlig farge som dukker opp nå som dagene blir lengre, lysere og varmere.

Stylist Anette von Osten er helt enig:

- Det er en trend som stadig vender tilbake, og som er ekstra populær om sommeren.

- Hvite blonder er superfeminint og romantisk, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hvit blondekjole

FINE, HVITE BLONDEKJOLER: 1. Minimum, kr 700. 2. Ganni, kr 1399. 3. Mango, kr 799. 4. Mint & Berry/Zalando.no, kr 569. © FOTO: produsenten

Finn en fasong som kler deg

Skal du kjøpe deg en ny, hvit blondekjole i år, har von Osten et par råd du bør følge:

- Viktigst av alt; Kjøp den i rett størrelse! Sørg for at kjolen ikke er for kort, for trang eller altfor gjennomsiktig.

- Alle kler kjolen, men pass på at du velger en fasong som kler din figur, legger von Osten til.

Er blondene transparente, råder hun deg til å bruke tilpasset undertøy under, eller en enkel underkjole.

Einarsdottir mener det er viktig å velge blonder med omhu, og minner om at «less is more».

- Sesongens fineste blonder er kanskje de som er i form av cut outs som skaper illusjon av blonder, som den Chloé viste på catwalken, sier hun, og fortsetter:

- Men unngå de aller mest gjennomsiktige blondekjolene. En såkalt peek-a-boo er fint, men det kan fort blir for mye av det gode.

Hvit blondekjole

VAKRE, HVITE BLONDEKJOLER: 1. Vila, kr 300. 2. Zara, kr 559. 3. H&M, kr 259. 4. Lindex, kr 299. © FOTO: produsenten

Hvit blondekjole

VAKRE; HVITE BLONDEKJOLER: 1. Soaked in Luxury, kr 749. 2. Michael Michael Kors/Zalando.no, kr 2295. 3. Lindex, kr 399. 4. Monki, kr 300. © FOTO: produsenten

Hvit blondekjole

ULIKE, HVITE BLONDEKJOLER: 1. Lindex, kr 299. 2. H&M, kr 249. 3. Zara, kr 799. 4. Vero Moda, kr 299. © FOTO: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!