Det finnes utallig type sminkekoster til alt av sminkeprodukter. Men bruker du riktig sminkekost til riktig sminkeprodukt?

Felles for de aller fleste koster, er at du får et bedre resultat om du er litt selektiv og investerer i noen gode kvalitetskoster.

- Solpudder blir for eksempel mye jevnere og finere med en stor, fluffy kost enn en tett kabukikost som er beregnet for foundation og mye dekk, forteller Ingrid Presttun Eide, daglig leder ved Art Complexion makeupskole.

Andre tabber du kan begå er å bruke syntetiske koster eller feil koster til mineralsminke.

- Da får man lite utbytte av produktet, og det vil kanskje ikke fungerer like bra, sier hun og legger til:

- Det er viktig å investere i andre koster enn den lille som kommer med øyenskyggepaletten for et bra resultat. Om man skal legge sota øyne, så trenger man riktig utstyr. Syntetiske koster er best til flytende produkter med olje, og naturhår er best til puddersminke.

Makeupartist Sølvi Strifeldt legger til at mange også faller for fristelsen til å bruke en øyenskyggekost til øyenbryn.

- Dette kan resultere i et udefinert og gromsete uttrykk som kan gi seg utslag i ett “maskulint” uttrykk.

- Også rougekoster til flytende foundation fungerer dårlig. Tenk hvordan håret ditt blir når det blir vått. Det mister spenst og egenskaper, legger Strifeldt til.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!