Mange av oss har de siste par årene, med Kardashian-søstrene i spissen, trykket ombre-farget hår til våre lett påvirkelige hjerter.

Frisører og stylister verden over har også farget seg utslitte på mørke topper og lyse tupper, og ulike fargegraderinger nedover mellom disse.

Men nå er dette forbi, forteller ekspertene. Ombre er offisielt en av trendene vi er forbi.

Naturlig er in

Nå er det nemlig naturlig som gjelder når du skal farge håret ditt.

Dette er noe Chin Vo, frisør og butikksjef ved Inch Oslo, selv merker hos kundene sine.

- Det er mange som etterspør striper eller andre fargeteknikker som skal gi et mer subtilt og naturlig resultat enn det man tradisjonelt forbandt med striper i håret, forklarer Vo.

Hun har stor tro på at de hardere fargeovergangene som ombre vil forsvinne mer og mer fra trendbildet.

- Tradisjonelle striper er kjent for å tørke ut og ødelegge håret. Samtidig er disse ofte veldig tydelige, slik at det hersker liten tvil om du har stripet eller farget håret, forklarer frisør Linn Jøssang Helgeland hos Gevir.

Og det er ikke slik det skal se ut nå.

- I likhet med fargeteknikken balayage, som var highlights laget for å skulle etterligne naturlig solkysset hår, kommer det nå flere andre stripeteknikker som skal se mest mulig naturlig ut, forteller skjønnhetsnettstedet Brit + Co.

- En av disse er den noe mørkere trenden ecaille, eller tortoiseshell (skilpaddeskall, red.anm.) som den også kalles.

Så hva venter du på?

Gjør som Jessica Alba, Rosie Huntington-Whiteley eller selveste Lady Gaga, og la deg inspirere til å bli ny med noen av vårens heteste hårtrender:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!