Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

YOUTUBE-HIT: Søstrene fra Youtube-kanalen Pixiwoo har blitt enormt kjente de siste 6 årene, og har nå over 223 millioner visninger bak seg! © FOTO: Tove Eggen.

I tillegg til å være makeupartist og skjønnhetsjournalist, holder jeg også makeupkurs for både amatører og profesjonelle.

Og er det én ting jeg umiddelbart informerer elevene mine om, er at det er helt lov å gjøre feil – det er sånn vi lærer.

Etter nærmere et tiår og flere hundre elever, har jeg sett at det er det et noen sminketabber som går igjen. Det vil si, det er noen sminkeprodukter som igjen og igjen brukes på feil måte.

Og det forstår jeg godt! Det er jo ikke alle sminkeprodukter som kommer med en bruksanvisning, eller en logisk fremgangsmåte.

I tillegg opplever jeg også ofte at elever har kjøpt produkter av noen som har gitt dem dårlige råd, feil farge og unødvendige produkter.

- Du skal selv elske looken

To makeupartister og Youtube-stjerner som også har snappa opp vanlige sminketabber opp igjennom årene, er Samantha Chapman og Nicola Haste fra Youtube-kanalen Pixiwoo.

Søstrene var noen av de aller første som begynte med såkalte makeuptutorials, med over 223 millioner visninger, og holder i tillegg sminkekurs i London.

- Uansett om man bruker sminkeprodukter feil eller ikke, så er det alltid viktigst at man selv elsker looken. Det spiller ingen rolle om du har blå øyeskygge opp til brynet, og det spiller heller ingen rolle hva jeg syns om det, så lenge du selv er fornøyd, sier Chapman til Klikk Mote.

Makeupartistene understreker at det likevel er lett å bruke produkter feil. Mye fordi triksene man lærer via magasiner, og til og med Youtube, ikke alltid stemmer eller er litt for tekniske å få til hjemme.

- For eksempel finnes det et kjent triks som oppfordrer til å legge vaselin over øyenskyggen for en rocka eller shiny finish, men dette funker egentlig bare på fotoshoot, sier Haste og legger til:

- Bruk heller en gjennomsiktig, og ganske klissete lipgloss, og plasser den på midten av lokket og ikke langs vippekanten. Det føles litt som om øyne er ekstra trøtte, men det sitter hele kvelden.

Bla deg gjennom guiden under, og få tipsene våre som sikrer at du bruker sminkeproduktene dine riktig.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!