New Yorks beste shopping:

Shopping i New York

Drømmer du om New York? Her er de hotteste stedene du kan dra kortet.

VÆR BEREDT: Før du entrer kjøpesenteret Century 21 i New York må du være forberedt. Kjøpesenteret kan nemlig minne mer om et galehus.

VÆR BEREDT: Før du entrer kjøpesenteret Century 21 i New York må du være forberedt. Kjøpesenteret kan nemlig minne mer om et galehus. Foto: Foto: Kjersti Flaa

Publisert Oppdatert
BLOOMINGDALES: Luksuriøst shoppingsenter i New York.

BLOOMINGDALES: Luksuriøst shoppingsenter i New York. Foto: Foto: Kjersti Flaa

I New York kan du velge mellom alt fra moderne galehus til tradisjonsrike snobbeslott. Her er seks kjøpesenter-favoritter:

1. Bloomingdales

Det kjente luksuriøse shoppingsenteret Bloomingdales har en liten avdeling i Soho, men det største Bloomingdales-senteret ligger på 59. gate og Lexington. Her kan du finne alt fra klær til husholdningsartikler og møbler.

Går du inn på nettsiden til Bloomingdales i forkant, kan du se hva det er salg på. På grunn av økonomiske nedgangstider har salget allerede startet i mange av de store varehusene. På nettsiden kan du også se om det foregår spesielle arrangementer i butikkene. Det kan være verdt å få med seg da det ofte vanker goodiebags, gratis, personlige shoppere og gratis makeovers. Bloomingdales har avdelinger i nesten alle de store byene i USA.

Butikkens adresse: 1000 Third Avenue at 59th Street

Åpningstider: 10.00 - 20.30

Bloomingdales nettsider>>

SHOPPINGTIPS: I forkant av shoppingen kan du gå inn på nettet og se hva som er på salg i Bloomingdales.

SHOPPINGTIPS: I forkant av shoppingen kan du gå inn på nettet og se hva som er på salg i Bloomingdales. Foto: Foto: Bloomingdales

2. Bergdorf Goodman

LUKSURIØST: På Bergdorf Goodman kan du få hjelp av en privat shopper, dersom du har behov for bistand i shoppingnirvana.

LUKSURIØST: På Bergdorf Goodman kan du få hjelp av en privat shopper, dersom du har behov for bistand i shoppingnirvana. Foto: Foto: Kjersti Flaa

Et steinkast unna Trump Tower og Plaza Hotel på 5th Avenue ligger det luksuriøse shoppingsenteret Bergdorf Goodman. Her kan du få hjelp av personlige shoppere til å fornye klesskapet, eller kjøpe den perfekte gaven til dine kjære. Har du det travelt kan det være en idé å ringe på forhånd, slik at din personlige shopper kan gjøre din nye garderobe klar til du ankommer.

Les også: Fly til New York for under 4000>>

Selv om prisene er relativt stive, er alt billigere enn i Norge. Dessuten er amerikanske merker som Marc Jacobs mye billigere i USA enn i Europa i utgangspunktet. På nettet kan du sjekke varer som er på salg hos Bergdorf Goodman før du drar.

Bergdorf Goodmans nettsider>>

Adresse: 754 5th Avenue / 58th Street

Åpningstider: 10.00 - 20.00

3. Saks Fifth Avenue

Ja, det finnes en designer-skobutikk som er så stor at den har eget postnummer. 10022-SHOE ligger i åttende etasje på det berømte kjøpesenteret Saks Fifth Avenue. Skobutikken tilbyr alt du kan fantasere om av kvalitetsstemplet luksusfottøy.

Beste shoppingtips:

Her er noen overlevelsesregler som kan være lure å følge for å overleve New York outlet-shopping:

- Vær mett og gå på do før du starter raidet.

- Velg en dag du ikke er trøtt eller i dårlig form.

- Spør deg selv: Kjøper jeg dette plagget fordi det er en god pris eller fordi jeg faktisk liker det?

- Ikke ha på deg for mye klær.

- Lag en handleliste på forhånd - og hold fokus på det du er ute etter.

- Spar på energien. Ikke la deg irritere av andre aggressive kunder.

- Er det lang kø i prøverommet, snik deg inn i et stille hjørne i butikken og prøv.

- Unngå å handle i store grupper. Avtal heller å møtes noen timer senere.

- Kav deg ut i tide - husk, det er ingen skam å snu.

Du ankommer sko-nirvana i en lynrask heis. Dersom du føler deg litt ør etter den raske oppturen, kan du lene deg tilbake i et eget VIP-rom og la en personlig shopper gjøre jobben for deg. Saks Fifth Avenue tilbyr også en stor og flott brudeavdeling, og alt innen skjønnhetsprodukter med tilhørende SPA. Det finnes også en egen avdeling i Salon Z, med skostørrelser fra størrelse 42 og oppover .

Adresse: 611 5th Avenue/ 49th Street

Åpningstider: Mandag - lørdag: 10.00 - 20.00, søndag: 12.00 - 19.00.

Saks Fifth Avenues nettside>>

4. Macy`s

Kjøpesenteret Macy's på Herald Square er et billigere alternativ til Bloomingdales, men likevel finner du et godt utvalg av merkeklær, vesker, sko og skjønnhetsartikler her. Du kan blant annet gjøre gode kjøp på jeans fra Rock and Republic, Seven og Calvin Klein. Dessuten har de en kjoleavdeling med ballkjoler til kraftig nedsatte priser. Har du en våt drøm om å likne en prom-queen, så kan den oppfylles her.

Les også: Hippere enn Manhattan>>

MACY'S: På shopping i New York bør du legge turen innom kjøpesenteret Macy's.

MACY'S: På shopping i New York bør du legge turen innom kjøpesenteret Macy's. Foto: Foto: Macy's

Macy's har en unik historie. Den 28. oktober 1858 åpnet nemlig Rowland Hussey Macy dørene til sitt varehus. Den dagen tjente han 11 dollar. Det står i Guinness-rekordbok, som også oppgir Macy's som verdens største varehus. Butikkene strekker seg over 198.500 kvadratmeter. Helt siden 1924 har kjeden arrangert en årlig Thanksgiving Day-parade i forbindelse med at julenissen ankommer Herald Square.

Adresse: 151 West 34th Street

Åpningstider: Mandag - lørdag: 10.00 - 21.30, søndag: 10.00-20.30.

Kjøpesenteret hjemmeside>>

5. Century 21

Det enorme kjøpesenteret Century 21 ligger ved Ground Zero og har fristet shoppinghungrige i over 40 år og går glatt under kategorien "galehus". Kanskje ikke så rart folk blir ekstatiske her inne, for det enorme senteret tilbyr nemlig designerklær med opp til 75 prosent rabatt. Og med slagordet "fashion worth fighting for" skjønner du at folkeskikk ikke har adgang her.

Her kommer handlegale fra alle verdens land med spisse albuer og aggressive finteteknikker. Det gjør ofte shoppingopplevelsen til et mareritt. Og det er faktisk ikke alt det er verdt å risikere helsa og livet for. Er du smart stiller du opp når forretningen åpner klokken 07.45.

Adresse: 22 Cortland St (mellom Church og Broadway)

Åpningstider: 07.45 - 20.00

Century 21s hjemmeside>>

6. Woodbury Common

Du må et lite stykke ut av New York for å komme til denne enorme shoppingbyen. Ja, for Woodbury Common er faktisk en by med 220 små hus, tett i tett, fylt med tidligere sesongers designerklær. Det er ikke uten grunn asiatere ankommer "byen" med digre, tomme trillekofferter. Disse skal fylles til randen med Louis Vuitton, Prada, Chanel, Ralph Lauren og alskens andre lekkerbiskener med opp til 40-75 prosent avslag fra vanlige butikkpriser.

Les også: ABC til New York>>

Her kan du gjøre mange røverkjøp, men du trenger også rikelig med tid og flust av tålmodighet. Bussen fra Port Authority (bussterminalen på 42. gate) til Woodbury Common tar litt under en time og den går en gang i timen. Du kan spare mest penger på amerikanske designervarer som Calvin Klein, Donna Karan, Ralph Lauren og Nike, som i utgangspunktet er nesten halv pris av det som det koster hjemme i Norge.

ENORM SHOPPINGBY: Woodbury Common er en eneste stor shoppingby en time utenfor New York.

ENORM SHOPPINGBY: Woodbury Common er en eneste stor shoppingby en time utenfor New York. Foto: Foto: Kjersti Flaa

Adresse: 498 Red Apple Court, Central Valley, NY 10917

DESIGNERKLÆR: I shoppingbyen Woodbury Common utenfor New York kan du fylle amerikakofferten med alskens designersnadder.

DESIGNERKLÆR: I shoppingbyen Woodbury Common utenfor New York kan du fylle amerikakofferten med alskens designersnadder. Foto: Foto: Kjersti Flaa

Åpningstider: 10.00 - 21.00

Woodbury Commons hjemmeside>>

Finn billige fly til New York

Les også:

Shopping med mening

På skattejakt i Glasgow

Tilbake til Klikk reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning