Kort sagt:

+ Behagelig å ha på

+ Pene sømmer


- Sålen kan ikke repareres

- Kunststoff inni skoen

- Sålen knirker

- Disse skoene har en myk gummisåle du kan gå milevis i uten å få vondt. Men hør så mye de knirker, da! Det er umulig å ikke høre hvor du befinner deg med disse skoene på, sier Gundersen.

Sålen er umulig for skomakeren å reparere hvis den blir ødelagt, og får trekk for at hele innerskoen/foret er i kunstmateriale. Du kan gå langt og ha det behagelig med disse skoene, men du kommer til å bli svett siden materialet ikke puster.

- Når skoen er ødelagt, er den ferdig, så dette er ikke en langvarig investering. Men jeg tenker disse skoene er optimale for hverdagsbruk siden de er såpass behagelige og lette å ha på, sier Gundersen.

Les hele saken

Såle: 3

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Myk gummisåle som er komfortabel, men ikke mulig å reparere.

Sømmer: 3

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Kunststoff inni skoen, og skinn utenpå. Ikke det aller mest optimale, som er helskinn, men ikke det verste heller.

Materiale: 6

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Pene sømmer – ingenting å utsette her.

Komfort: 6

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Testens mest behagelige sko, sett bort ifra at du kommer til å bli klam på føttene.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 200,00
Materiale Skinn og skai
Såle Myk gummi
Forhandlere Lille vinkel sko, miinto.no, brandos.no og diverse enkeltstående butikker

Konklusjon

Komfortabel sko som egner seg godt til hverdagsbruk. Går ikke an å reparere.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!