Kort sagt:

+ Behagelig å ha på


- Utstikkende tråer

- Plastikksåle som knirker

- Såle av helstøpt gummi

- Jøss, disse skoene knirker skikkelig når jeg går. Det er tydelig friksjon mellom sålen og underlaget, sier Gundersen mens han går frem og tilbake. 

Disse skoene har skai på innsiden, og ekte skinn utenpå. Det gjør at skoene puster litt, men ikke optimalt.

Les hele saken

Såle: 2

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Helstøpt gummi som det ikke går an å reparere, det trekker ned.

Sømmer: 2

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Tydelig hastverksarbeid med tråder som stikker ut her og der.

Materiale: 4

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Skoene er delvis laget i skinn, som trekker opp.

Komfort: 5

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

- Denne skoen føles lett og fin på foten.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 799,00
Materiale Skinn og skai
Såle Plast
Forhandlere

Konklusjon

Behagelige og rimelige sko som mest sannsynlig ikke vil vare særlig lenge.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!