Kort sagt:

+ Randsydd såle av slitesterkt lær

+ Materiale av skinn

+ Pene sømmer

+ Sko som varer hele livet


- Disse skoene er randsydde, har nydelige sømmer og en pen og forseggjort såle av lær. Det blir ikke bedre, sier Gundersen.

Han har imidlertid ett tips.

- Disse skoene skal gåes inn, så ikke kjøp dem på 16. mai. Da kommer du til å få gnagsår. Når skoene først er gått inn, vil de garantert bli din nye favoritt. Disse skoene kommer til å vare lenge, sier han.

Les hele saken

Såle: 6

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Pen og forseggjort såle av lær. Det mest optimale, ifølge skomakeren.

Sømmer: 6

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Fine sømmer – ingenting å utsette på her.

Materiale: 6

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Slitesterkt skinn, både inni og utenpå skoen.

Komfort: 4

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Noe stiv å ha på, men det er fordi de skal gåes inn.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2 800,00
Materiale Skinn
Såle Lær
Forhandlere Follestad, miinto.no, zalando.no

Konklusjon

En investering av ypperste kvalitet som du kommer til å ha resten av livet.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!