Kort sagt:

+ Randsydd såle av slitesterkt lær

+ Fine sømmer

+ Slitesterkt materiale av skinn

+ Sko som varer hele livet


- Dette er min absolutte favoritt. De er håndlaget i England, noe som absolutt viser seg i kvaliteten. Sålen er randsydd og av slitesterkt lær. Materialet er i skinn både inni og utenpå skoen, og sømmene er pene og forseggjorte. Dette liker vi, sier Gundersen.

På lik linje som med skoene fra Magnanni, skal skinnet tilpasse seg foten din, og må derfor gås inn. Prøv derfor å unngå å kjøpe disse rett før en fest du kommer til å gå og stå mye, da kan du fort få gnagsår.

- Disse skoene kommer du til å ha resten av livet, og er etter min mening mer rimeligere enn hvis du kjøper deg billige sko annethvert år. Etter 15 år kan skomakeren flikke på disse, og da er de så gode som nye, sier han.

Med tanke på kvalitet er disse skoene en sikker vinner, men ikke kjøp dem til noen som ikke er fullt utvokst. Disse skoene skal holde livet ut.

Les hele saken

Såle: 6

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Sålen er i slitesterkt lær som lett kan repareres av skomakeren. I tillegg er den randsydd fast i resten av skoen.

Sømmer: 6

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Perfekte sømmer – ingenting å utsette her.

Materiale: 6

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Slitesterkt skinn både inni og utenpå.

Komfort: 5

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

- Oi, disse var overraskende behagelige med tanke på at de skal gås inn, sier Gundersen.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2 698,00
Materiale Skinn
Såle Lær
Forhandlere Lille vinkel sko, brandos.no og diverse enkeltstående butikker

Konklusjon

Disse skoene er av ypperste kvalitet og er en investering du kommer til å ha resten av livet.

Vår karakter

{Best i test}

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!