Kort sagt:

+ Sålen går an å reparere på

+ Fine sømmer

+ Materiale av lær

+ God pris


- Hadde sålen vært av lær, hadde skoen holdt mye lenger

- Dette er faktisk en sko som vil lønne seg å reparere, til tross for den gode prisen. Alt på denne skoen er av lær, utenom sålen som er i gummi. Likevel er dette en type gummisåle som går an å reparere, sier Gundersen.

På grunn av gummisålen er skoene lettere enn testvinnerne, noe som kan være å foretrekke for noen.

- Skoene er lette og behagelige å ha på. Du trenger ikke å gå dem inn, og overlever fint en hel nasjonaldag med disse på, sier han.

Les hele saken

Såle: 4

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Gummisåle som går an å reparere. Selv om skomakeren foretrekker lærsåler, synes han denne sålen er god.

Sømmer: 5

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Forseggjorte sømmer som ikke er noe å utsette på.

Materiale: 5

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Alt er lær utenom sålen. Pluss!

Komfort: 5

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Behagelige og lette sko som mest sannsynlig ikke vil gi gnagsår.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 499,00
Materiale Skinn
Såle Plast
Forhandlere

Konklusjon

En sko med høy kvalitet i forhold til prisen.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!