Jeansguide til gutta høsten 2013

Velg jeans til din fasong

Vi har gått fra butikk til butikk og prøvd høstens jeans for dere, gutta.

JEANS TIL GUTTA: Vi har gått fra butikk til butikk og testet høstens jeans for deg. Hvilken er for eksempel med på å gi rumpa di et aldri så lite løft? Her ser vi jeans fra Levi's (til venstre) og H&M (til høyre). Dette er samme bakdel, men i ulike jeansmodeller. Hvilken ville du gått for?

JEANS TIL GUTTA: Vi har gått fra butikk til butikk og testet høstens jeans for deg. Hvilken er for eksempel med på å gi rumpa di et aldri så lite løft? Her ser vi jeans fra Levi's (til venstre) og H&M (til høyre). Dette er samme bakdel, men i ulike jeansmodeller. Hvilken ville du gått for? Foto: FOTO: Anette von Osten

Publisert Oppdatert

Anette von Osten

Artikkelforfatter Anette har bakgrunn som makeupartist og stylist. Hun tok utdanningen sin på Art Complexion Make Up Skole, og har jobbet frilans med både reklame, beauty og mote siden. Hun har tidligere vært skjønnhetsansvarlig i Kamille, men jobber nå som frilanser.

Jeansen er vår bestevenn. Den passer i nesten alle anledninger, og går aldri ut av motebildet.

Men; det kan være litt av en prøvelse å finne frem i denimjungelen. Derfor tok vi oss en tur ut i butikkene og prøvde noen av de mest populære jeansmodellene som finnes på markedet akkurat nå.

Komfort

Det er et par ting man kan ta i betraktning før man går til innkjøp av en ny jeans.

Å føle seg komfortabel i buksen er første bud ut. Ikke følg motebildet til enhver pris. Selv om skinnyjeans er trendy akkurat nå, er det ikke dermed sagt at den passer til alle. Kjenn godt etter hva du føler deg vel i, men vær likevel ikke redd for å teste ut nye fasonger.

Man kan plutselig få en åpenbaring og et friskt pust inn i garderoben når man prøver på noe nytt. Ta til betraktning i hvilken anledning du skal bruke jeansen.

Har du en formell jobb og skal bruke dem der, er det best å gå for en nøytral vask med en avdempet mørk farge fremfor bukser med blekete partier eller med mye hull.

Sørg også for at jeansen passer til både dressko, vinterboots og joggesko. Skal du kjøpe en jeans som du vil bruke over lengre tid, er klassiske vask som mørkeblå det tryggeste å investere i.

Velg riktig modell

Det viktigste å tenke på her er at ingenting skal være altfor stramt - verken i beina, midjen eller livet. Om du vil sagge litt med buksa, eller ikke, blir en smakssak, men sørg for at buksa er vid nok til å få hånden nedi lommene.

Er jeansen for lang kan den brettes til ved buksebeinet, eller rett og slett bli lagt opp hos en skredder. Vask alltid jeansen en gang før du gjør dette, i mange tilfeller krymper den i første vask.

Unngå for korte jeans, så prøv alltid buksa med sko til for å se hvordan den faller.

Vasketipsene

Vask alltid jeansen alene første gangen du bruker dem. Den vil slippe mye farge de første gangene, og dette kan farge av på annet tøy. Vrenger du buksa hver gang du vasker den vil også fargen holde seg lenger.

Først ut i Klikk Motes uformelle jeanstest er en mørkeblå jeans i glatt stoff fra Carhart.

CARHART: Modell: Blue Selvedge Denim. Str: 32/32. Pris: 999 kr.

CARHART: Modell: Blue Selvedge Denim. Str: 32/32. Pris: 999 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

1. CARHART

Modell: Blue Selvedge Denim

Str. 32/32

Pris: 999 kr

Denne jeansen har en klassisk mørkeblå vask som er jevn i fargen. Stoffet kjennes stivt ut, noe som gjør den litt ubehagelig å ha på seg.

Buksemodellen er litt baggy og smalner inn nederst i beina. Baklommenes plassering er relativt lave, og dette gir et inntrykk av kortere bein. Dette er jeansen som er perfekt for deg med lange bein, og som liker løsere bukser.

2. TIGER OF SWEDEN

TIGER OF SWEDEN: Modell: Pistolero Straight leg. Str: 32/32. Pris: 1299 kr.

TIGER OF SWEDEN: Modell: Pistolero Straight leg. Str: 32/32. Pris: 1299 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Modell: Pistolero Straight Leg

Str. 32/32

Pris: 1299 kr

Hvis du er en av dem som ikke er komfortabel med bukser som er altfor smale i leggene, så er kanskje dette en bukse for deg. Modellen Pistelero Straight Leg er rett i beina, og kommer i flere ulike vask.

Den er behagelig å ha på seg, og strammer ingen steder. Baklommene er det en perfekt størrelse på, og er også plassert midt på. Dette er en modell mange, uavhengig kroppsfasong, kan kle.

3. FILIPPA K

Modell: Samuel Grey Jeans

FILIPPA K: Modell: Samuel Grey Jeans. Str. 33/32. Pris: 1300 kr.

FILIPPA K: Modell: Samuel Grey Jeans. Str. 33/32. Pris: 1300 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Str. 33/32

Pris: 1300 kr

Jeansen fra Filippa K har en klassisk mørkegrå farge som passer alle årstider - og spesielt godt nå i vinterhalvåret.

Buksen føles litt trang i livet, men dette er noe man løse kjapt ved å fukte den med litt vann og strekke lett i livvidden. De avlange baklommene er dominerende, men er plassert perfekt i forhold til hverandre.

Derfor er dette en bukse for deg som ikke er ute etter å skape noen illusjoner om at du har smalere eller bredere hofter enn du faktisk har.

4. H&M

Modell: Slim Low Waist

Str. 33/32

H&M: Modell: Slim Low Waist. Strl. 33/32. Pris: 399 kr.

H&M: Modell: Slim Low Waist. Strl. 33/32. Pris: 399 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Pris: 399 kr

Dette er buksa som gir rumpa et lite løft. Baklommene sitte relativt høyt oppe og skråner lett opp og inn mot midten,

Buksa får i tilegg beina til å virke litt lenger, og er også litt i kortere i beina enn andre jeans vi har prøvd i lengde 32. Dette er derfor en perfekt modell for deg som ikke er altfor høy på strømpelesten, og som har en flat rumpe.

Blåfargen er en klassisker, men de blekete partiene gjør den litt mer uformell i vasken. Vær likevel obs på at denne jeansmodellen kan få menn med hofter og sprettrumpe til å se mer kvinnelig ut i fasongen.

5. NUDIE

Modell: Grim Tim Organic Wornin Pepper

Str. 33/32

Pris: 1199 kr

NUDIE: Modell: Grim Tim Organic Wornin Pepper. Strl. 33/32. Pris: 1199 kr.

NUDIE: Modell: Grim Tim Organic Wornin Pepper. Strl. 33/32. Pris: 1199 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Den rustblå fargen på vasken får denne denne jeansen til å se litt brukt ut, men ikke på en stygg måte. Buksen sitter godt rundt livet, og buksebeina er heller ikke så altfor lange - til tross for at buksa er i lengde 32.

Baklommene er lange, og er i tillegg plassert langt ned og fra hverandre, noe som gjør rumpa ekstra lang og bred. Beina ser kortere ut i denne jeansen, så dette er en perfekt modell for deg som har litt høyde.

6. LEE

Modell: Luke Slim Tapered

Str. 33/32

Pris: 699 kr

- Denne faller jo ikke av med det første, sier modellen vår med et glimt i øyet.

LEE: Modell: Luke Slim Tapered. Str. 33/32. Pris: 699 kr.

LEE: Modell: Luke Slim Tapered. Str. 33/32. Pris: 699 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

- Luke Slim Tapered er vår bestselgende jeans fra Lee, forteller de i butiikken oss nå vi prøver den på.

Buksen er smal og stram rundt beina, og det stretchy stoffet gjør den behagelig å ha på seg - til tross for at den er såpass trang i passformen. Sømmen på baklommene treffer midt på rumpa, noe som får den til å virke ekstra spretten.

7. LEVI'S

Modell: 508

Str: 33/32

Pris: 999 kr

Løs og litt baggy er denne jeansbuksa til Levi's.

- 508 er en populær modell, forteller de på Carlings i Oslo oss. Buksa er ganske rett i beina og den sitter fint rundt hoftene.

LEVI'S: Modell: 508. Strl. 33/32. Pris: 999 kr.

LEVI'S: Modell: 508. Strl. 33/32. Pris: 999 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Den er ekstra løs i området rundt rumpa og nettopp derfor er dette en modell man bør unngå dersom man har en flat rumpe og veldig tynne bein.

8. DIESEL

Modell: Tepphar Trousers

Str: 32

Pris: 1199 kr

Denne jeansen sitter perfekt over rumpa og den mørkeblå vasken gjør den til en klassisk bukse som passer i mange ulike anledninger. De store lommene sitter tett og får derfor rumpa til å virke mindre.

Buksa er relativt lav i livet, men strammer likevel ingen steder.

- Har aldri vært så begeistret for Diesel sine jeans tidligere, men denne synes jeg var veldig fin, utbryter modellen vår.

DIESEL: Modell: Tepphar Trousers. Str: 32. Pris: 1199 kr.

DIESEL: Modell: Tepphar Trousers. Str: 32. Pris: 1199 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

9. REPLAY

Modell: Anbass Slim

Str: 33/32

Pris: 999 kr

Buksa fra Replay har en vanlig klassisk mørk blå vask, men dens markerte sømmer og lange beltehemper gjør at den utmerker seg fra andre bukser. Lommene peker opp og på skrått, og får rumpa til å virke mer spretten.

10. ACNE

Modell: Max used Cash

Str. 33/32

REPLAY: Modell: Anbass Slim. Str: 33/32. Pris: 999 kr.

REPLAY: Modell: Anbass Slim. Str: 33/32. Pris: 999 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Pris: 1295 kr

Acnes Max used Cash-modell kjennes behagelig ut på, og har en fin mørkegrå vask. Baklommene er plassert litt langt fra hverandre - noe som gir inntrykk av bredere rumpe. Dette er derfor en jeans som er perfekt for deg med smale hofter.

Les også:

Så ofte bør du trimme kroppshårene

Stadig flere menn bruker sminke

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

ACNE: Modell: Max used Cash. Str: 33/32. Pris: 1295 kr.

ACNE: Modell: Max used Cash. Str: 33/32. Pris: 1295 kr. Foto: FOTO: Anette von Osten

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning