Skjønnhetstips

Hvor komfortabel er du med å være naken?

Disse supertriksene gjør deg mer selvsikker når du er i nettoen.

NAKEN OG NYDELIG: Ikke svett ved tanken på å vise deg frem i bare undertøyet. Her er triksens om gjør deg enda vakrere uten klær.

NAKEN OG NYDELIG: Ikke svett ved tanken på å vise deg frem i bare undertøyet. Her er triksens om gjør deg enda vakrere uten klær. Foto: FOTO: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Det er ikke alle forunt å føle seg fullstendig selvsikker når klærne kommer av. Mange av oss lar oss, ofte helt unødvendig, henge opp i magen som ikke er så flat som man skulle ønske den var, litt appelsinhud på rumpa eller litt nuppete hud på overarmen.

Selv om de fleste menn er skjønt enige om at nakne damer er superhot, og slett ikke engang legger merke til de tingene du selv bekymrer deg over, så drømmer de aller fleste kvinner om å kunne vise seg helt uten å tråd og samtidig føle seg aldeles smashing.

Det er selvsagt ikke til å unngå at et beinhardt kost- og treningsregime kan være en av de aller mest effektive måtene å sørge for at din nakne kropp ser bra ut.

Men hvis du, som de fleste av oss, hverken har tid eller anledning til å tilbringe alle døgnets våkne timer på treningssentret, så kan det være greit å vite at det fint går an å ta noen snarveier for å se aldeles strålende ut uten klær.

Vi har snakket med ulike eksperter om hva som kan hjelpe deg med å se bra ut naken, og her er deres beste tips:

Ta et saltbad

Skal man tro Victoria Beckham, burde Epsom salt være fast inventar på enhver kvinnes baderom.

Hun uttalte til et magasin for noen år siden at ett av hennes beste skjønnhetstriks var å ta et Epsom saltbad kvelden før hun måtte vise seg på en rød løper eller bare når hun ville se ekstra fantastisk ut.

Også supermodellen Elle Macpherson og Gwyneth Paltrow sverger til dette produktet, skriver Daily Mail.

- Jeg elsker Epsom saltbad til detox, gjenopplive muskler og bli kvitt hoven hud, sier Gwyneth ifølge nettavisen.

Men er det sant at Epsom salt er slikt et vidundermiddel?

- Bruk av Epson-salt som behandlingsmiddel har en lang historie. Både Epsom og også andre mineralsalter kan ha en god terapeutisk effekt, og vil kunne gjøre sitt til at huden virker både mykere og strammere i etterkant, forteller hudpleier og fagsjef hos Skintific, Ann Kristin Stokke, til Kamille.

Magnesium, som er saltets ene ingrediens, spiller visstnok mange roller i kroppen, som å regulere aktiviteten av over 325 enzymer, redusere betennelse, hjelpe muskel- og nervefunksjon og bidra til å hindre blodpropp for å nevne noe.

I tillegg skal sulfater hjelpe til med å forbedre absorpsjonen av næringsstoffer og gjøre at kroppen klarer å kvitte seg med giftstoffer.

Skrubb vekk cellulitter

Vi vet alle at det kan lønne seg å ha en mer langsiktig strategi når det gjelder å kvitte seg med den forhatte appelsinhuden, men visste du at det finnes en supereffektiv løsning for den kvelden - eller dagen på stranden, hvor du bare se perfekt ut?

30 minutter før du må vise deg i (nesten) nettoen, skal du gå i dusjen og skrubbe alle områdene av rumpa og lårene hvor du har synlige cellulitter, tipser det amerikanske skjønnhetsnettstedet Allure.

Skjønnhetsekspertene råder deg til å bruke en vaskeklut, en dusjhanske, natursvamp eller en skrubbekrem med grove korn av brunt sukker.

- Når du irriterer huden, trekker du vann inn i den, og dette fyller de små ujevnhetene i et par timer, forteller dermatolog Amy Wechsler til nettstedet.

Ernæringsfysiolog og hudterapeut ved Clinic Fraiche, Mona Wahr-Hansen Ottho, tror også denne behandlingen kan ha noe for seg.

- Et annet triks kan være å ta en dusj i kaldt vann. Da vil huden trekke seg sammen slik at man også får opplevelse av at huden ser strammere ut i noen timer etterpå, forklarer hudeksperten.

Smink deg usminket

Hvem har vel ikke hørt gutta si at det aller vakreste er damer som ikke bruker noen sminke. Det de nok ikke vet, er at det fin-fint går an å sminke seg så man ser usminket og strålende perfekt ut.

- Øyne som er fokus i fjeset, glødende hud, en kysseklar munn - alt dette kan man oppnå med sminke, men likevel se usminket ut, forklarer en av landets mest anerkjente makeupartister, Sølvi Strifeldt, til Kamille.

Hennes tips er å bruke en primer og en farget dagkrem eller BB-krem i stedet for foundation. En foundation kan nemlig lett bli for tungt, og gjøre at man raskt ser sminket ut.

- Litt kremrouge i kinnene gir en naturlig glød, og bruk gjerne maskara, men ikke mye, og sørg for at vippene er godt separerte og ser helt naturlige ut.

Dekk over ujevnheter

Blåmerker, myggestikk og andre ujevnheter er ikke sexy, så sørg for å kamuflere disse før du viser deg frem i all din nakne prakt.

- En kremconcealer er perfekt å bruke her, sier Strifeldt.

- Dabb på et tynt lag, slik at du akkurat dekker ujevnheten, og ha på litt hudfarget løst pudder, for å sette concealeren, legger hun til.

Skaff deg «bed-hair»

Få ting er så sexy som «bed hair», altså de litt rufsete «jeg har akkurat stått opp»-bølgene som ser myke og veldig sexy ut. Men pass på, det er en tynn linje mellom «sexy» og halvsjuskete.

- Du vil ha bølger som ser myke og løse ut, og ikke som du har sovet flere netter med samme frisyren, sier Andre Auster, frisør og Art director hos Auster Salon & Academy.

- Bruk en krølltang som lager litt store krøller og dra disse forsiktig ut, slik at de ikke er for tette og perfekte, før du setter frisyren med litt hårspray. Ikke overdriv sprayen, du vil at håret skal være mykt og sexy, og formelig skrike etter å bli tatt på og kost med.

En annen måte å få myke bølger i håret på, er å flette det og la denne sitte i noen timer før man tar den ut.

- Dra fingrene forsiktig gjennom håret når du har løst opp fletten. Så blir bølgene myke og fine. Spray med litt spray for å holde på plass, forklarer Auster.

Barber deg bedre

Mange av oss plages av nupper og småsår i huden etter barbering - noe som jo naturlig nok ikke ser spesielt sexy ut.

MASSASJE: En massasje får fart på lymfesystemet ditt, som drenerer væske ut av kroppen.

MASSASJE: En massasje får fart på lymfesystemet ditt, som drenerer væske ut av kroppen. Foto: FOTO: Thinkstock

- Voksing blir naturlig nok mye jevnere og gir et mer hårløst resultat, men skal man først barbere seg, er det særlig viktig å huske på å barbere seg i den retningen håret vokser, forklarer hudpleier og daglig leder hos Karl Johan Hudpleie, Annkarin Svendsen, til Kamille.

- Man kan også vurdere å bruke en olje, særlig dersom man har sensitiv hud, legger hun til.

Få en massasje

Har du tid og råd, kan det faktisk hjelpe på livvidden å få en massasje.

Hos Allure forklares det at massasje stimulerer vekk væskeansamlinger fra mykt vev, hvor det over tid kan bygge seg opp å gjøre at både ankler, knær og til og med midjen "hovner" opp og ser større ut.

- Kvinner som sitter mye kan hovne opp rundt midjen fordi blodårene som går fra magen og ned i bena blir hemmet, forteller hudlege Ellen Marmur til nettstedet.

Marmur mener at nesten enhver type massasje kan ha en positiv effekt.

Men unngå dypvevsmassasje, råder nettstedet, da denne faktisk kan forverre hevelsen.

Stokke har også tro på dette tipset.

- Massasje er kjent for å stimulere til at væskeansamlinger løses opp. Men om det er nok til å gjøre at man ser tynnere eller strammere ut, det er jeg litt usikker på, forklarer hudeksperten.

Sitt riktig

Visste du at måten du sitter på holder deg på også har mye å si for hvordan kroppen sin ser ut og oppfattes?

Prøv den klassiske Bettie Page-posituren, råder Allure. Bettie Page var en amerikansk modell som ble kjent på 1950-taller for sine pin-up bilder.

Knel ned, sett deg slik at du sitter på anklene, og holde skuldrene bakover. På denne måten vil du vise frem den den mest spretne delen av rumpen din, og gjemme vekk resten, skriver nettsiden.

SITT SOM EN PIN-UP: Den amerikanske pin-up modellen Bettie Page visste hvordan hun skulle fremheve sine beste sider.

SITT SOM EN PIN-UP: Den amerikanske pin-up modellen Bettie Page visste hvordan hun skulle fremheve sine beste sider. Foto: FOTO: Stella Pictures

Skal du ligge flatt, tipser Allure om at man kan bøye knærne og lene seg litt opp på albuene. Dette skaper en illusjon av både en flatere mange og mindre lår.

Bruk riktig lys

De fleste skrur av lyset når klærne har kommet av på soverommet, men interiørdesignerne Ron Woodson og Jaime Rummerfield har et mer spennende alternativ.

- Gult lys gir huden en varm, rosa glød, forteller Woodsen til magasinet In Style.

Designerne tipser om at lamper med oransjerødt lys er supre å ha på nattbordene på hver side av sengen. Og vil du ta lystrikset enda lengre, råder interiøreksperten deg til å male taket i en svak ferskenfarge eller lys rosa, slik at effekten av den gulrøde belysningen blir tydeligere.

Fotograf Mona-Lisa Transeth, som jobber med mennesker og lys hver eneste dag som portrett- og bryllupsfotograf, vet at kvaliteten på lyset har mye å si for hvordan man ser ut.

- Ingenting slår naturlig lys når det gjelder penest farge på huden og mest naturlig look, forteller fotografen til Kamille.

- Men er det snakk om lys innendørs, er det flere ting å huske på. For eksempel er taklys direkte ovenfra nesten aldri særlig flatterende, da det skaper skygger og kan gjøre at man ser både blekere og mer «dratt» ut i ansiktet. Vi snakker ofte om «Panda øyne»-effekt, fordi man får skygger under øynene.

Transeth forklarer at det beste er lys omtrent i øyehøyde eller litt på skrå nedover.

- Lys nedenfra eller direkte fra siden er ikke ideelt heller, da er det bedre med lys forfra eller på skrå forfra.  

Hardt og skarpt lys bør unngås mener eksperten.

- Det får frem hver eneste pore og rynke. Man kan jo også sørge for å bytte ut lyspærene med svakere pærer, eller bruke skjermer for å gjøre lyset mykere. Jo mykere lys, jo mer flatterende er regelen. 

Les også:

Slik jukser du deg til perfekte pupper

Fem steg til superfin sommerhud

Nakenbildet hele USA snakker om

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning