Missoni for Lindex høsten 2012

Her er den etterlengtede Missoni-kolleksjonen

25.september slipper Lindex den populære Missoni-kolleksjonen. Det gleder vi oss til!

Publisert Oppdatert

Det er ikke mange dagene til den så mye omtalte Missoni-kolleksjonen legges ut for salg i Lindex-butikkene. Vanligvis er det H&M som har stått for designersamarbeidene, men ingenting gjør oss gladere enn at de andre kjedebutikkene følger etter!

Nå var riktignok Gwyneth Paltrow var inne i bildet som fronfigur for Holly & Whyte-kolleksjonen til Lindex i fjor, en fresh og preppy kolleksjon som var kjempepopulær. Og de har også tidligere hatt celebert besøk av blant annet designer Narciso Rodriguez. Men bare Missoni er Missoni, så dette har vi virkelig ventet på!

Gjenkjennelig Missoni

Vi fikk en sniktitt på kolleksjonen som består av en damekolleksjon, en barnekolleksjon (str 56-92) og en jentekolleksjon (str 98-128). Og det er ingen tvil om hvem som er avsender. Klærne lyser Missoni med sine gjenkjennelige sikksakkmønstre, berømte strikkeplagg og freshe fargebruk.

- Målet vårt med samarbeidet med Missoni, var å gi kundene våre tilgang på et av verdens viktigste merker, sier Lea Rytz Goldman, Director Design & Purchase hos Lindex i en pressemelding.

Designerklær til tilgjengelige kjedebutikkpriser, sier du? Ja takk, sier vi!

Nå er det ikke slik at alle slike klær nødvendigvis er fantastiske og verdt å bruke penger på, selv om det er kjente designere som står bak. Vi var litt spente på hva som skjer med kvaliteten på stoffene når man går fra high end og supereksklusive stoffer, til kjedebutikknivå og dertil rimeligere stoffer. Og ikke minst, lurte vi på hvordan klærne ser ut på. Det hjalp Kathrine Sørland oss med. Men mer om det litt senere.

God kvalitet

CAMILLA PIHL: Moteblogger Camilla Pihl var også tilstede på sniktitten av Lindex' Missoni-kolleksjon.

CAMILLA PIHL: Moteblogger Camilla Pihl var også tilstede på sniktitten av Lindex' Missoni-kolleksjon. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Den populære motebloggeren og modellen Camilla Pihl, ble overrasket over hvor forseggjorte plaggene var.

- Jeg var litt spent på hvordan stoffene skulle være, men jeg synes Missoni-kolleksjonen for Lindex har en overraskende god kvalitet, sa hun til Kamilles utsendte.

Hun valgte seg også raskt ut noen Missoni-favoritter.

- Mine favoritter er de svarte satinbuksene, skinnbuksene, den tykke ullcardiganen - og så liker jeg godt de avslappede pysjbuksene i kjent Missoni-mønster.

Kathrine Sørland, kjent som blant annet programleder, modell og talsperson for Lindex, hadde også forelsket seg.

- Jeg elsker den tykke, lange cardiganen i ull og de svarte satinbuksene med Missoni-mønster.

Godbiter fra kolleksjonen

Undertegnede må også hjertelig medgå at den ullcardiganen som nevnes her var veldig fin. Tykk og god, kan fint brukes som utejakke nå utover høsten - og som innejakke på jobben utover vinteren. Jeg tror også den oversizede genseren kan bli veldig populær. Fin til tights og lett å føle seg vel i. Skinnbuksene er i stretchmateriale og kommer i både burgunder og svart. Kjempefine! Ja, de kommer til å koste ca 2000 kr, men skinn med stretch er svinedyrt, så selv om det er mye penger, så er det ikke dyrt som i dyrt (Joseph sine stretchskinnbukser ligger på nesten 8000 kr, uten sammenlikning for øvrig).

MISSONI-FIN: Kathrine Sørland i Missoni for Lindex, her ikledd ullkåpen som ble en av storfavorittene da pressen fikk en sniktitt på kolleksjonen forrige torsdag. Bildet ble blogget av designer og moteblogger Lilia Gjerstad (liliagjerstad.com).

MISSONI-FIN: Kathrine Sørland i Missoni for Lindex, her ikledd ullkåpen som ble en av storfavorittene da pressen fikk en sniktitt på kolleksjonen forrige torsdag. Bildet ble blogget av designer og moteblogger Lilia Gjerstad (liliagjerstad.com). Foto: FOTO: Liliagjerstad.com

Dessuten går 10 prosent av inntektene av samarbeidet går til Rosa Sløyfe-aksjonen, som støtter brystkreftforskning, så her støtter du en god sak samtidig som du støtter opp om din egne fine garderobe.

Barnekolleksjonen inneholdt også noen skikkelig søte godbiter. Kjolen i lurexstrikk skal begge mine to søte prinsesser få, og har du baby enten i vogn eller på vei, så bør du se etter det supersøte babyteppet!

Kathrine Sørland trår til

Det er noe helt annet å se klærne på, enn å bare se de henge på hengerne, eller på superproffe kampanjebilder.

Kathrine Sørland er talsperson for Lindex, og stilte sporty og sporentreks opp som improvisert modell for Missoni-klærne. Det var Lindex' egen stylist, Hanne Wergeland, som stylet antrekkene.

Missoni for Lindex snart i butikk

25.september kommer kolleksjonen for salg rundt om i det ganske land.

MISSONI FOR LINDEX: Kathrine Sørland er stylet i Missoni for Lindex fra topp til tå (minus skoene, de er fra Christian Louboutin). Blusen på bildet til venstre har originalt print fra Missonis kolleksjon i 1970 (kr 299). Oversized cardigan (kr 599), skinnveske (kr 999) og sort satinbukse med innvevd sikksakkmønster (kr 499). Til høyre har Kathrine på seg samme bluse, en oversized genser med typisk Missoni-mønster og de samme svarte buksene.

MISSONI FOR LINDEX: Kathrine Sørland er stylet i Missoni for Lindex fra topp til tå (minus skoene, de er fra Christian Louboutin). Blusen på bildet til venstre har originalt print fra Missonis kolleksjon i 1970 (kr 299). Oversized cardigan (kr 599), skinnveske (kr 999) og sort satinbukse med innvevd sikksakkmønster (kr 499). Til høyre har Kathrine på seg samme bluse, en oversized genser med typisk Missoni-mønster og de samme svarte buksene. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

MISSONI FOR LINDEX: Til høyre ser du detaljer fra skinnbuksene, legg merke til den fine glidelåsen. Til venstre ser du Kathrine i sommerfuglmønstret bluse (kr 299) , stort og mykt skjerf i typisk Missoni-stil (kr 399) og burgunderfargede skinnbukser (kr 1999).

MISSONI FOR LINDEX: Til høyre ser du detaljer fra skinnbuksene, legg merke til den fine glidelåsen. Til venstre ser du Kathrine i sommerfuglmønstret bluse (kr 299) , stort og mykt skjerf i typisk Missoni-stil (kr 399) og burgunderfargede skinnbukser (kr 1999). Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

MISSONI FOR LINDEX: Til venstre ser vi Kathrine ikledd strikket kjole med det klassiske Missoni.mønsteret (kr 599). Til høyre har hun på seg hvit t-skjorte med sommerfuglmønsteret fra 1970-tallet, oversized cardigan (kr 599) og burgunderfargede skinnbukser med stretch (kr 1999). Svart veske i ekte skinn (kr 999).

MISSONI FOR LINDEX: Til venstre ser vi Kathrine ikledd strikket kjole med det klassiske Missoni.mønsteret (kr 599). Til høyre har hun på seg hvit t-skjorte med sommerfuglmønsteret fra 1970-tallet, oversized cardigan (kr 599) og burgunderfargede skinnbukser med stretch (kr 1999). Svart veske i ekte skinn (kr 999). Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

SKATTER FRA KOLLEKSJONEN: Kolleksjonen er bred, og du finner alt fra smykker og armbånd til sko, skjerf, hansker og luer. Armbåndet er tatt frem fra "glemselen" igjen. Det var opprinnelig et originalt Missoni-design fra 1970. Det koster 149, smykket ligger på 199, ballerinaskoene koster kr 399 og armbåndet i skinn, kr 149.

SKATTER FRA KOLLEKSJONEN: Kolleksjonen er bred, og du finner alt fra smykker og armbånd til sko, skjerf, hansker og luer. Armbåndet er tatt frem fra "glemselen" igjen. Det var opprinnelig et originalt Missoni-design fra 1970. Det koster 149, smykket ligger på 199, ballerinaskoene koster kr 399 og armbåndet i skinn, kr 149. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

- Vi har hatt enormt med pågang allerede. Det er utrolig mange som har kontaktet oss i forkant av denne kolleksjonen, så interessen er stor, sier Hanne Wergeland i Lindex til Kamille.

Kolleksjonen kommer i alle butikkene, men ikke alle tar inn absolutt alt. Er du glad i nettshopping, har vi imidlertid en god nyhet.

- Kolleksjonen kommer i nettbutikken vår allerede kvelden før, altså den 24.september kl 18, røper Wergeland.

Les også:

Høstens fineste gummistøvler

Finfine regnjakker

Jeansen som gir den fineste rumpa (vi har testet!)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning