Bli inspirert av Isabel Marant, Dries Van Noten og Yves Saint Laurent som viste skjørt på catwalken - og flørt deg gjennom hverdag, jobb og fest med søte, glitrende, mønstrete, flagrende eller smale skjørt.

Du kan bruke et skjørt til alle anledninger, forskjellen ligger bare i hva du styler det med.

Her har vi stylet sammen tre antrekk til inspirasjon. Vi har tatt for oss hvordan du kan gå på jobben, til hverdags og på fest.

Skjørt på jobb

Du skal være fin, men ikke overpyntet. Avslappet - men ikke for avslappet. Et feminint skjørt er perfekt å kle enten opp eller ned.

Med mønster på skjørtet, kan det være fint med ensfarget overdel til, gjerne en nydelig bluse for et superfeminint uttrykk, eller en herreskjorte som du knyter i livet for et litt røffere preg.

Nå på vinterstid har du for øvrig verdens beste unnskyldning for å hive over en overized strikkegenser, - en veldig kul kontrast til smale blyantskjørt.

1. Kjede fra Nelly.com, kr 99,-

2. Skjørt fra Baum und Pferdgarten, ca. kr 1235,-

3. Ankelstøvletter fra Dico, kr 2199,-

4. Jakke fra H&M, kr 599,-

5. Bluse fra Nina Jarebrink, kr 1899,-

6. Blyantskjørt fra Mango, kr 349,-

7. Veske fra By Malene Birger, kr 1699,-

=

Foto: Produsentene

Skjørt til hverdags

Paljettskjørtet du vanligvis tenker at er forbeholdt party, kan lett brukes til hverdags med en ullgenser, tykke strømper og et par lave ankelstøvler.

Nøkkelen ligger i å bruke plagg med forskjellig struktur mot hverandre, ullgenseren toner paljettene ned og omvendt, det blir den perfekte kombinasjonen.

Går du for et spennende mønster som dyreprint, bruk det gjerne med jordtoner og basisplagg som en t-skjorte og en myk kardigan for et nedtonet og avslappet uttrykk.

1. Leppestift fra Clarins/Nelly.com, kr 270,-

2. Ankelstøvel i skinn fra Samsøe & Samsøe, kr 1595,-

3. Rysjeskjørt fra The Wardrobe, kr 799,-

4. Pologenser fra Mango, kr 249,-

5. Skinnjakke fra Samsøe & Samsøe, kr 3495,-

6. Skjørt fra Baum und Pferdgarten, ca. kr 768,-

=

Foto: Produsentene

Skjørt på fest

Det er ikke alltid like lett å finne riktig overdel til et partyskjørt uten at man føler at antrekket blir veldig oppstykket. Bruk en topp som har noen av de samme detaljene eller fargene, slik at det blir en forlengelse av skjørtet og på den måten et gjennomført antrekk.

En annen viktig regel er å passe på at det ikke blir for bart. Er skjørtet kort, så er det fint med noe mer tildekket over. Bruker du en singlet, så sleng en blazer over, med et par høye heler er antrekket fortsatt sexy.

1. Genser fra H&M, kr 199,-

2. Veske fra Zara, kr 299,-

3. Paljettskjørt fra H&M, kr 179,-

4. Jakke fra Selected, kr 449,-

5. Sko fra Zara, kr 799,-

6. Neglelakk fra Essie, kr 129,-

=

Foto: Produsentene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!