Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Det er noen jenter som virkelig vet h ordan de skal kle seg og som alltid ser bra ut.

Og det er ikke bare fordi de har anledning til å kjøpe dyre klær og følge de nyeste trendene - de vet hvordan de skal sette sammen et antrekk og de vet hvordan de skal kle seg etter sin kroppsfasong.

De er it-jentene som alltid sitter på første rad på moteshowene, og som alltid ser smashing og trendy ut på den røde løperen. Disse jentene inspirerer andre jenter verden over med sin unike klesstil.

Vi har valgt ut fire av disse it-jentene, sog under kan du la deg inspirere av deres velutviklede motesans.

Del

Alexa Chung

Moteikonet Alexa Chung ser alltid like kul ut, selv når hun ikke prøver. Hun er en såpass tungvekter i moteverdenen at hun til og med har fått en veske oppkalt etter seg.

Gjør som Alexa, og ta på deg et skinnskjørt som er en av sesongens må-ha plagg, og kombiner det med en lang genser i strikk til hverdagsantrekket. Sett en spiss på det hele med en leopardmønstret veske.

Det er lov å bruke sexy, høye hæler også til hverdag, gå gjerne for sko med kilehæl, siden de er mer komfortable og stødige å gå i.

FRA VENSTRE: Genser fra Cheap Monday (kr 349), sko fra Asos (kr 561), veske fra Mango (kr 262), skjørt fra Topshop (kr 542).=

FRA VENSTRE: Genser fra Cheap Monday (kr 349), sko fra Asos (kr 561), veske fra Mango (kr 262), skjørt fra Topshop (kr 542). © Foto: Stella, Asos.com, produsenten

Rachel Bilson

Jenta som alltid var i skyggen av Mischa Barton under «The O.C.»-perioden, har nå blitt et moteikon. Rachels Bilson har en avslappet stil til hverdags, og klarer å kombinere det perfekt med å se fantastisk ut på den røde løperen.

Gå for en mønstret kjole med en klassisk svart blazer over, og du er godt på vei. Du kan også velge en kortere blazer, om du ønsker å fremheve midjen mer.

Kombiner med et par edgy støvletter med hæl, og du er klar for de fleste festligheter.

FRA VENSTRE: Blazer fra Only (kr 459), veske fra Cubus (kr 199), sko fra H&M (kr 399), kjole fra Sisters Point (kr 349).=

FRA VENSTRE: Blazer fra Only (kr 459), veske fra Cubus (kr 199), sko fra H&M (kr 399), kjole fra Sisters Point (kr 349). © Foto: Stella, Nelly.com, produsenten

Kate Bosworth

Kate Boswort har en enkel og casual stil, men klarer alltid å legge til en liten snert som får henne til å se spennende ut.

Få det perfekte hverdagsantrekket med skinny jeans som du kombinerer med et par kule skoletter. En trend denne høsten er oversized gensere, som er både stilig og komfortabelt over trange bukser.

Gjør som Kate og bruk flere plagg i samme farge, bare pass på at de er i forskjellige nyanser.

FRA VENSTRE: Veske fra Friis & Company (kr 419), genser fra H&M (kr 249), sko fra Nine West (kr 841), bukse fra Topshop (kr 374).=

FRA VENSTRE: Veske fra Friis & Company (kr 419), genser fra H&M (kr 249), sko fra Nine West (kr 841), bukse fra Topshop (kr 374). © Foto: Stella, Nelly.com, produsenten

Nicole Richie

Perioden da Nicole Richie hang med Paris Hilton er for lengst over, og Nicole er i dag mye mer stilsikker enn sin tidligere venninne.

De fleste har en blå jeans i skapet, og kombinerer du den med en blazer i fløyel eller et annet stoff med interessant struktur struktur, har du plutselig et spennende antrekk.

Sett en spiss på det hele med en hatt, som er sesongens mest populære tilbehør, og et skjerf i en farge som gjør deg glad.

FRA VEBNSTRE: Blazer fra Dagmar (kr 3595), skjerf fra Barts (kr 449), hatt fra Asos (kr 206), sko fra Miss KG (kr 1122), bukse fra H&M (kr 99).=

FRA VEBNSTRE: Blazer fra Dagmar (kr 3595), skjerf fra Barts (kr 449), hatt fra Asos (kr 206), sko fra Miss KG (kr 1122), bukse fra H&M (kr 99). © Foto: Stella, Nelly.com, produsenten

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!