Nå som gradene kryper nedover gradestokken, er det på tide å bytte ut den lette og luftige sommerjakken med noe varmere.

I designernes høstkolleksjoner har vi sett utallige jakkevarianter, men det er noen som har høstet mer jubel på catwalken enn andre.

Under finner du oversikten over høstens fem heteste jakketrender.

Share

Les også: Høstens topp tre sminketrender

Kamelfrakken

Kamelfrakken har blitt veldig populær denne sesongen, og ble vist på catwalken til blant annet Chloé, Alexander Wang og Max Mara.

Kamelfarge, beige og jordtoner er en av høstens mest trendy farger, og kan kombineres med sterkere farger som rødt og blått, eller ton-i-ton.

Kamelfrakken skal gjerne være stor, og gjør seg godt med belte i livet.

FRA VENSTRE: På catwalken til Max Mara, Topshop (kr 1459), Joseph (kr 5983), H&M (kr 799).=

FRA VENSTRE: På catwalken til Max Mara, Topshop (kr 1459), Joseph (kr 5983), H&M (kr 799). © Foto: Stella, My-theresa.com, produsenten

Pels

Pels er en av designernes høstfavoritter, og ble mye sett på blant annet Chanel, Bottega Veneta og Proenza Schoulers visninger. Ikke nok med at det ser bra ut, pels er også praktisk med at den holder deg god og varm.

Mange ønsker ikke å bruke ekte pels, men det er ingen grunn til å fortvile av den grunn. Det finnes mange varianter i fuskepels som ser like flotte ut som de med ekte pels. Du kan dermed se trendy ut samtidig som du står på dine prinsipper.

Husk at pels gjerne har en forstørrende effekt, derfor kan det være lurt å kombinere det med noe smalt og tettsittende.

FRA VENSTRE: På catwalken til Love Sex Money, B Young (kr 599), Topshop (kr 5535), Asos (kr 486).=

FRA VENSTRE: På catwalken til Love Sex Money, B Young (kr 599), Topshop (kr 5535), Asos (kr 486). © Foto: Stella, Nelly.com, produsenten

Trenchcoat

En klassiker som aldri blir helt ute av motebildet er trenchcoaten. I høst er den sett på blant annet Burberry Prorsum og Moschinos catwalker. Om du ønsker en jakke du kan bruke år etter år, er dette det rette alternativet for deg.

Det kommer stadig noen nye detaljer på trenchcoaten, og i år er det militærinspirert som gjelder.

FRA VENSTRE: På catwalken til Moschito, H&M (kr 399), Topshop (kr 778), Asos (kr 973).=

FRA VENSTRE: På catwalken til Moschito, H&M (kr 399), Topshop (kr 778), Asos (kr 973). © Foto: Stella, produsenten

Saueskinnsjakke

En av ytterplaggene som har blitt veldig fort populær er saueskinnsjakken. Den ble vist på blant annet Burberry Prorsum, Barbara Bui og Hermès sine catwalkvisninger, og har allerede gjort store inntog i de fleste kjedebutikker.

Den finnes i både lange og korte varianter, og holder deg god og varm gjennom hele vinteren. Jakken setter en fin spiss på antrekket, og kan brukes til det meste.

FRA VENSTRE: På catwalken til Burberry Prorsum, Topshop (kr 1896), Cubus (kr 699), Monki (kr 639).=

FRA VENSTRE:På catwalken til Burberry Prorsum, Topshop (kr 1896), Cubus (kr 699), Monki (kr 639). © Foto: Stella, produsenten

Cape

Capen er en av høstens nøkkelplagg, og var blant annet å se på Guy Laroche, Givechy og Salvatore Ferragamos visninger.

Et behagelig plagg som gir en ekstra piff på yttertøyfronten. Kan kombineres med meste, men vær oppmerksom på silhuetten om capen er stor og vid.

Les også:

Høstens hotteste clutchvesker

Høstens kule hatter

4 kleskoder du skal gi blaffen i

Guide til gode lenestoler

FRA VENSTRE: På catwalken til Guy Laroche, Topshop (kr 574), Asos (kr 438), H&M (kr 249).=

FRA VENSTRE: På catwalken til Guy Laroche, Topshop (kr 574), Asos (kr 438), H&M (kr 249). © Foto: Stelle, produsentene.

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!